Diósgyőri VTK vs. VBW CEKK Cegléd

2021.10.10. 09:44

Kerek győzelem Szolnokon

Magabiztos győzelmet aratott az élvonalbeli diósgyőri női kosárlabdacsapat.

Berecz Csaba

Forrás: dvtk.eu

A női kosárlabda NB I 4. fordulójában, szombaton este a VBW CEKK Cegléd vendége volt a Diósgyőri VTK csapata. A meccset Szolnokon, a Tiszaligeti sportcsarnokban játszották a felek, mert a ceglédi sportlétesítményt felújítják.

Green centerhelyről szerezte a meccs első gólját, majd Medgyessy triplája következett (0-5), és innentől a pályaválasztó csapatnak kellett kapaszkodnia. Küzdött, harcolt a bajnokságot két győzelemmel kezdő ceglédi gárda, és 7-9-es állásnál többször is volt lehetősége az egyenlítésre, ám nem tudtak ezzel élni. Aztán Medgyessy csetlett, botlott végig a pályán, többször a határán volt annak, hogy elveszíti a lasztit, végül a palánkig ment, és ha már ott volt, jegyzett egy duplát (7-11). Ez a mozdulatsor volt az, ami lélektanilag a vendégeket felfelé ívelő pályára tette, a sárga mezeseket pedig lejtmenetbe kapcsolta. Szűk két perc alatt kétszámjegyűre nőtt a DVTK előnye (9-20), ami ugyan az első játékrész hajrájában Holesinska triplájával csökkent, ám válaszként a piros-fehérek büntetőből kerekre alakították a különbséget (12-22).

A második játékrész elején egy perc alatt kétszer is hármast ért el a Diósgyőr, Bernáth után Kányási volt eredményes, majd Rakita egyke büntetője után Aho leindításos akció végén egy duplát vert be, jött is a hazai időkérés (13-30). A folytatásban sem mutatkozott a ceglédi feltámadás, a DVTK jól védekezett, a labdaszerzések után pedig lendületes támadásokat vezetve egymás után érte el a találatokat. A 15. percben már 26 ponttal vezettek (15-41), a ceglédiek kábultan, hitehagyottan kosárlabdáztak, és amikor 30 fölé nőtt a vendégek előnye, ismét a pályaválasztó kért időt (15-46). A negyedből hátralévő 3,5 percben visszafogottabb volt a vendégek ponttermelése, akik Bogivevic büntetőivel érték el a félszázat, arról pedig, hogy kerek számok legyenek a félidőre, Szabó Flóra gondoskodott, egy triplával (20-50).

Fordulás után

A térfélcserét követően Kányási szorgoskodott össze két duplát, majd Manis faultos kosara után Green is azt tette, amit csapattársa (23-58). A meccs kimenetele már régen nem volt kérdéses, a DVTK kilenc emberes rotációja jól működött, igaz, a harmadik negyedben támadásban kevesebb sikerélményük volt a piros-fehéreknek. A helyzetek ekkor is megvoltak, de a dobás pontosság nem olyan volt, mint korábban. Ám ezzel együtt is, ebben a menetben is jobbnak bizonyultak a vendégek (33-67).

A záró felvonás elején sokáig egyik oldalon sem született gól, aztán amikor Szabó Fanni egy hármas után is duplát is bevágott, DVTK időkérés következett. Azonban innen még másfél percre volt szükség ahhoz, hogy a vendégek ebben a játékrészben betaláljanak, Jovanovic gólja 5,5 perc játék után érkezett. A meccs hajrájában 30 ponton belülre került a Cegléd, de ezt végül kikerekítette a Diósgyőr. A piros-fehérek az első két negyed jó játékával megérdemelt, vitathatatlan győzelmet arattak (53-83).


VBW CEKK Cegléd – Diósgyőri VTK 53-83 (12-22, 8-28, 13-17, 20-16)

Szolnok, 100 néző. V.: Goda, Jakab, Varga-Záray.

VBW CEKK Cegléd: Rakita (3), Szabó Fanni (11/6), Szabó Flóra (7/3), Kobolák (3/3), MANIS (15).

Csere: Holesinska (3/3), Szabó D. (7/3), Baugh (-), Viszmeg (-), Katona (4), Szabó P. (-).

Vezetőedző: Hegedűs Péter.

Diósgyőri VTK: MEDGYESSY (9/3), Aho (6), JOVANOVIC (14/6), Kiss A. (4), GREEN (19).

Csere: Bernáth (6/6), Kányási (7/3), BOGICEVIC (12/3), Tóth F. (6), Vég-Dudás (-), Bacsó (-).

Vezetőedző: Földi Attila.

Hegedűs Péter: – Sajnos, már az első félidőben megpecsételődött a sorsunk, olyan volt mintha egy kadet csapat játszott volna a felnőttekkel. A nagyszünet után szerencsére nem dobtuk be a törülközőt, de ez már csak a tisztes vereséghez volt elég.

Földi Attila: – Végig nagyon motiváltan játszottunk, taktikailag végrehajtotta a csapat, amit megbeszéltünk. Nagyon sok van még hátra, nehéz menetelés előtt állunk, de biztató, hogy nagyon egyben vagyunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában