Mezőkövesd Zsóry FC

2021.10.06. 11:00

Kedden még várták az örököst Kövesden

Nem kapkodnak a Matyóföldön, ahol még keresik Pintér Attila utódát.

Kolodzey Tamás

Fotó: Gál Péter

A keddi Északban már megírtuk, hogy elváltak a Mezőkövesd Zsóry FC és Pintér Attila vezetőedző útjai: a felek kölcsönös megegyezéssel bontottak szerződést. A tréner „bűne” nyilvánvalóan az volt, hogy csapata nyolc forduló alatt a megszerezhető huszonnégy pontból csak nyolcat kaparintott meg. Ezzel a teljesítménnyel pedig éppen a kiesést jelentő vonal felett, a tizedik helyen tanyázik az NB I.-ben.

Az egykori szövetségi kapitány hétfőn délután a Zsóry fürdő tőszomszédságában lévő edzőcentrumban köszönt el a játékosoktól.

– Nagyon szép és eredményes éveket töltöttem Mezőkövesden – nyilatkozta az NS Online-nak Pintér Attila. – Azt gondolom, hogy mindkét fél szempontjából a legjobb megoldás született. A szurkolóktól sok szeretetet kaptam, s örökké hálás vagyok érte, mint ahogyan továbbra is drukkolok Tállai András elnök úrnak. Megérdemli, hogy NB I.-es csapata legyen, viszont sajnálom azokat a játékosokat, akik a nyáron kerültek a klubhoz, mert a távozásom miatt kevés időnk jutott a közös munkára.

A Mezőkövesd Zsóry FC Kft.-t – mint az élvonalbeli gárdát működtető gazdasági társaságot – tulajdonló Mezőkövesdi SE első embere hétfőn este elmondta, hogy elnökségük összeült, döntést azonban nem hozott az utódlásról. Érdeklődésünkre kedden délben Tállai András közölte: sietségre nincs okuk, hiszen a bajnokság a válogatott világbajnoki selejtezői miatt két hétig szünetel: a sárga-kékek legközelebb október 17-én, vasárnap délután öt órától hazai környezetben a Debreceni VSC alakulatával mérik össze tudásukat.

Ketten vezették

Érdekfeszítőnek nem nevezhetjük azt a kérdést, hogy a volt szakvezető lelépése után ki vagy kik vezetik a fürdővárosiak foglalkozásait, a személyi kérdések azonban tartalmaznak egy érdekességet. Horváth Tamás eddig is másodedző volt, Tóth László viszont ismét felbukkant. Utóbbi, a klubnál a szakmai igazgatói tisztséget betöltő tisztségviselő Pintér Attila idején – az élvonalbeli gárdát illetően – háttérbe szorult, nem kapott beleszólást az NB I.-es ügymenetbe, így napi munkája kizárólag az utánpótlásfronttal kapcsolatos tevékenységre korlátozódott.

A találgatások folynak, a nevek repkednek. Ezek közül kiemelkedik csakfoci.hu információja, mely szerint több jelölt is van a mezőkövesdi kispadra: a legesélyesebbnek a legutóbb a Kisvárdánál dolgozó Supka Attila tűnik, de felmerült még Feczkó Tamás is, akinek a Diósgyőri VTK volt az előző csapata.


Nyolc pont

Az MZSFC eddigi őszi eredményei

1. forduló: Paksi FC – Mezőkövesd Zsóry FC 2–3

2. forduló: Mezőkövesd Zsóry FC – Zalaegerszegi TE FC 3–2

3. forduló: Ferencvárosi TC – Mezőkövesd Zsóry FC 4–1

4. forduló: Mezőkövesd Zsóry FC – Gyirmót FC Győr 0–0

5. forduló: Kisvárda Master Good – Mezőkövesd Zsóry FC 2–0

6. forduló: Mezőkövesd Zsóry FC – Mol Fehérvár FC 2–2

7. forduló: MTK Budapest – Mezőkövesd Zsóry FC 1–0

8. forduló: Puskás Akadémia FC – Mezőkövesd Zsóry FC 2–0

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában