DVTK női kosárlabda

2021.10.27. 17:25

Jobban hajrázott a Genclik

A szoros meccset az utolsó negyed utolsó percei döntötték el a török csapat javára.

Berecz Csaba

A női kosárlabda Európa Kupa F-csoportjának 3. fordulójában szerdán a török Orman Genclik csapatának vendége volt a Diósgyőri VTK együttese.

A meccset a hazai együttes kezdte jobban, McCowan centerhelyről, majd Fitik is a palánk alól volt eredményes. A Diósgyőr a mérkőzés elején elsősorban távoli és középtávoli dobásokkal próbálkozott, eredménytelenül. A 4. perc végén Ahonak csak sikerült a tripla vonal mögül a gyűrűbe találnia, de mivel előtte Robinson bevágott két büntetőt, ez inkább kapaszkodás volt, sem mint felzárkózás (6-3). Az első negyed közepén tudott először centerhelyről gólt elérni a vendégcsapat, Green révén, aki később ismételt. 10-8 után három akcióját is eredményesen fejezte be a házigazda, ebből kettőt leindításból, emiatt Földi edző időt kért (16-8). Ettől mintha kitisztultak volna a fejek, beállításra kerültek volna a kezek, mert előbb Bernáth vágott be egy trojkát, majd Kányási, aztán utóbbinak a sima akciógólja már az egyenlítést jelentette (16-16). És ezzel még nem volt vége! Bernáth még egy triplát behúzott, 0-11-es szériát produkált a piros mezes együttes, 157 másodperc alatt, ám a dudaszó pillanatában Uzun ezt egy hármassal lezárta (19-19).

A második játékrész első percében két triplát szerzett a Genclik, majd miután 25-21-re alakult az eredmény, ismét a törökök következtek (31-23). Halvány volt a védekezése ekkoriban a Diósgyőrnek, a 4 perc alatt kapott 14 pont is erről árulkodott. Aztán amikor ezen a téren sikerült javulni, hazai időkérés miatt szakadt meg a játék (33-27). Ezt követően statikusabb lett mindkét fél játéka, és ez a DVTK-nak kedvezett. Kiss A. centergólját követően, 35-33-nál, 69 másodperccel a hosszú szünet előtt az ankarai együttes szakvezetője ,,szüneteltetett”. A visszatérés után a triplavonal mögé visszalépő Fitikre nem figyeltek a piros-fehérek, a negyedet a dudaszó pillanatában elengedett és célba ért Medgyessy dupla kompenzálta valamennyire (40-37).

Egyenlő állások

A harmadik menet elején Green értékesített négy büntetőt, a vele szemben elkövetett harmadik szabálytalanságot azonban már nem vették észre a játékvezetők, így maradt a török előny (42-41). A következő percben több alkalommal is átvehette volna a vezetést a Diósgyőr, a 25. minutában Kiss A. gólja az egyenlítést jelentette. Óriási csata dúlt minden labdáért, centiméterért, a negyed utolsó előtti percében Green góljával 20 perc után ismét a vendégeknél volt az előny. Aztán a hajrában Kányási dobása a triplavonalról ért célba, ami két egységet ért, majd Lucet büntetői voltak jók, aztán megint a jól játszó Green volt eredményes a palánk alatt (53-57).

A negyedik negyed elején, a kimaradt diósgyőri büntetők, és akciók után McCowan dobása volt pontos, amire kétszer egymás után Kiss A. válaszolt (55-61). Jött is a hazai időkérés. Nem sokkal később pedig a vendég, hiszen Lucet egy percen belül egy triplát, majd egy duplát is berámolt, hat és fél perccel a vége előtt egy pont volt a csapatok között (60-61). Ezt követően visszavette az előnyt a Genclik, ami után Medgyessy húzott be egy hármast (63-64). Hazai egyenlítés után háromszor is a DVTK vette át az vezetést, de a törökök ugyanennyiszer jöttek vissza egálra (70-70). Aztán Kányási kimaradt hárompontosa után Robinson nem hibázott a triplavonal mögül, 127 másodperccel a vége előtt a vendégek edzője kért szünetet. A pauza után Robinson középtávolról volt eredményes, majd Uzun egyik büntetője ért célba. Aztán a kapkodó piros mezeseket akarta lenyugtatni időkéréssel Földi edző, 73 másodperccel a vége előtt (76-70). Ám az utolsó perceket nagyobb hittel, akarattal, lendülettel játszó ankarai csapatot már nem lehetett megállítani, a közel azonos képességű csapatok nagy csatáját a Genclik nyerte (81-73).


Orman Genclik (török) vs. Diósgyőri VTK 81-73 (19-19, 21-18, 13-20, 28-16)

Ankara, 400 néző. V.: Isachenko (ukrán), Stefanov (bolgár), Nagornyi (ukrán).

Orman Genclik: ROBINSON (17/3), Fitik (13/6), Uzun (12/3), LUCET (9/3), McCOWAN (21). Csere: Avci (-), Gezgin (9/9), Gokdemir (-). Vezetőedző: Alper Durur.

Diósgyőri VTK: MEDGYESSY (11/3), Kányási (9/3), Aho (3/3), Jovanovic (2), GREEN (24). Csere: KISS A. (16), Bernáth (8/6), Tóth F. (-). Vezetőedző: Földi Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában