Megye III.

2021.10.14. 15:30

Ha ők nyolcan, akkor mi is csak nyolcan

Érdekes eset történt a hét végén a labdarúgó megyei III. osztályban.

Molnár István

Forrás: Olvasónktól

A labdarúgó megyei III. osztályú labdarúgó-bajnokság Dél-Kelet csoportjának 7. fordulójában szombaton 15 órától Hejőpapi – Titán SE (9–2) találkozót rendeztek előbbi település sportpályáján.

Nem mindegy

Az előző hét közepe táján még korántsem volt biztos, hogy megtartják a meccset, ugyanis amikor a hazaiak arról érdeklődtek a vendégeknél, hogy várhatóan milyen színű mezben fognak pályára lépni, azt is megtudták, hogy létszámhiány (amelynek betegség és munkahelyi elfoglaltság az oka) miatt nem biztos, hogy a szentistvániak elutaznak a mintegy 30 kilométerre lévő ellenfelükhöz. Összesen 8 hadra fogható futballista állt rendelkezésre a Titán SE-nél, azonban a pályaválasztó klub elnöke, kapusa, Hegedűs Patrik arra kérte ellenfelüket, hogy semmiképpen se maradjanak otthon, s ha csak nyolcan vannak, lesznek, akkor ők is nyolcan fognak kiállni.

– Azért neveztünk a megyei III.-ba, mert szeretjük a labdarúgást, és mert van célunk, a megyei II.-be való feljutás – közölte az Észalkal Hegedűs Patrik. – Sajnos, az ezt megelőző hétvégén sem játszottunk, a Mezőnyárád elleni pontokat adminisztratív úton megkaptuk, mert létszámhiányra hivatkozva lemondták a mérkőzést, előtte pedig a páratlan csapatlétszám miatt szabadnaposak voltunk. Szóval mindenképpen focizni akartunk, nem szerettük volna, ha a bajnokság közben egy hónap szünetünk van. A szentistvániak állták a szavukat, az ígéretükhöz híven eljöttek nyolcan. A szombati kezdőrúgás előtt tizenegy fővel a kezdőben álltunk fel, aztán a sípszó elhangzása után a megbeszéltek szerint három emberünk önként lesétált a pályáról, hogy aztán 8 a 8 ellen menjen a játék. Az egész olyan volt, mint egy barátságos mérkőzés, összesen talán négy szabálytalanság volt a meccsen. Nyertünk 9–2-re, ha kiállunk tizenegyen, akkor biztosan nagyobb lett volna a különbség, de a cél nem ez volt, nem a gólarány javítása, hanem hogy a vendégeink kedve is végig megmaradjon. Mint már jeleztem, a játék volt a lényeg, a találkozó végén a szentistvániak megköszönték a sportszerűséget, ezt a hozzáállást. Elmondták, nem volt még rá példa, hogy ne lettek volna meg tizenegyen, és bár mint hangsúlyoztam, eredményesek akarunk lenni, azonban nem mindegy, hogy milyen áron. Szerintem nyolcan is egész ügyesek voltak, a meccs után egy kis vendéglátásban is részesítettük őket.

Hejőpapi csapata 16 pontjának köszönhetően csoportjában a tabella élén áll, a Titán SE 4 egységgel a 11. pozíciót foglalja el a 12 csapatos bajnokságban.

(A borítóképen: A közelmúltban megújult a pálya Hejőpapiban)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!