DVTK Jegesmedvék

2021.10.13. 15:30

Foci nem, hoki igen

A jégkorongozó Galajda testvérek a jövőben még sokra vihetik.

Kolodzey Tamás

Fotó: Kolodzey Tamás

Sportcsalád – így jellemezhetjük a miskolci famíliát.

Szurkol a gyerekeinek

Az apuka a labdarúgásban nevelkedett: nevelőegyesülete az MVSC volt, majd megfordult a MEAFC-ban és a DVTK-ban is – az akkoriban NB I.-es piros-fehéreknél a tartalékcsapatig vitte. Ráadásként nagy sikerrel kispályázott a már „megboldogult” Meggy együttesében. Fiai azonban csodák csodájára jégkorongozók lettek.

– Zsombor megpróbálkozott a focival, de egyszer elesett, aztán nem volt kedve hozzá – kezdte a családfő, Galajda Tamás, majd így folytatta: – Nem sokkal később Kiss Zoltán megtanította korcsolyázni, Zsombi pedig kikötött a hokinál. Folyamatosan korosztályos válogatott volt, és tizenhét évesen már bemutatkozott a szlovák extraligában, most pedig a magyar bázisú Erste Ligában szereplő DVTK Jegesmedvék gárdájának szépreményű tagja.

Ezzel még nincs vége a Galajda-sztorinak, ugyanis a kicsi, a tizenkét esztendős Gellért szintén hokizik, Bíró Ignác keze alatt igyekszik minél több elemet megtanulni a sportág alapjaiból.

– Gellért esetében nem volt kérdés, hogy mit fog csinálni: egyszerűen követte Zsombort. Mindkettőjüknek jó a gömb-, a labda- vagy stílszerűen a korongérzéke, és nagyon remélem, hogy sokra viszik majd. Az pedig teljesen természetes, hogy ha a fiaim jégre mennek, akkor a lelátón a helyem.

(A borítóképen: Galajda Tamás és Zsombor a miskolci jégcsarnokban)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!