Ökölvívás

2021.10.26. 11:00

Ezüstérmes lett Budvában Mezei Petra

Az orosz Anna Kostina már túl erősnek bizonyult a miskolci bunyós számára.

Molnár István

Forrás: MÖSZ

Amint arról az eseményt követve írtunk, a lányok 48 kilogrammos súlycsoportjában bekerült a hét végi döntőbe a budvai (Mon­tenegró) ifjúsági ökölvívó-Európa-bajnokságon Mezei Petra, a miskolci Hell Fight Club versenyzője. A borsodi bunyós a fináléig sokkal rutinosabb riválisokat győzött le: az ukrán Jelizaveta Vojevudko és a 2020-as junior Eb-ezüstérmes, spanyol Laura Barcelo Calderon is többet bokszolt Mezei Petrától, aki mégis mindkettőjük ellen sikerrel zárt.

Korai számolás

Az aranyéremért az orosz Anna Kostina ellen lépett ringbe, riválisa az idei ifjúsági nemzeti bajnokság mellett nemzetközi tornákon is kiemelkedően szerepelt. A sokkal rutinosabb orosz ökölvívó ennek ellenére nem uralta az összecsapást, a spanyol mérkőzésvezető ugyan számolt Mezeire az első menetben, de ez nagyon korainak bizonyult, mert nem volt megütve a Hell Fight sportolója. Mezei mindent kiadott magából, bátran küzdött, és ezüstéremmel zárhatta élete első Európa-bajnokságát. A legkisebbek között bokszoló tehetség végül az érmet az AIBA magyar főtitkárától, Kovács Istvántól vehette át.


Ifjúsági Európa-bajnokság, Budva

Női 48 kg, döntő: Mezei Petra – Anna Kostina (orosz) 0:5

(A borítóképen: Mezei Petra [a dobogón balról az első] jól szerepelt)

https://boon.hu/sport/helyi-sport/mezei-petra-a-magyar-csapat-elso-ermese-5924633/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!