Jegesmedvék

2021.10.24. 07:00

Eperjesen folytatja a Macik volt kedvence

Kolodzey Tamás

A nyáron Franciaországba szerződött Vas János, a DVTK Jegesmedvék Erste-ligás hoki csapatának csatára, aki a Chamonix légiósa lett.

Aztán a szapporói hősként is ismert, harminchét esztendős jégkorongozó a napokban közölte, hogy távozik a Chamonix-tól, ahová júliusban szerződött. Az ok: nem találta meg a számításait. A jövőjével kapcsolatban úgy fogalmazott: vagy hazatér, vagy a franciánál színvonalasabb ligában folytatja.

Nos, felszállt a füst: a válogatott sportoló a szlovák élvonalbeli HC Grotto Presov csapatához szerződött. A Tipos Extraligához idén csatlakozott gárda kilenc forduló után sereghajtó: az eperjesiek a közösségi oldalukon jelentették be, hogy leigazolták a rutinos támadót. Vas Jánosról, a közönség által csak Jankónak nevezett kedvencről köztudott, hogy 124-szeres válogatott, az előző négy idényt pedig a DVTK Jegesmedvék alakulatánál töltötte: 198 bajnoki mérkőzésen – a kanadai számítás, azaz a gól és az assziszt alapján, 166 pontot szerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!