Országos diák bajnokság

2021.10.15. 07:00

Egerben dzsúdóztak a diósgyőri gyerekek

Október 9-10. között Egerben rendezték meg a diák A és B korcsoportos országos judo bajnokságot, ahol 74 egyesület 301 versenyzője lépett tatamira, köztük három diósgyőri sportoló, akik két arany-, és egy ezüstérmet nyertek.

A verseny a fiatalabb, a B korosztály küzdelmeivel vette kezdetét, ahol a 40 kg-os súlycsoportban Cserpák Fruzsina magabiztos győzelmekkel nyerte mérkőzéseit és szerzett aranyérmet. A DVTK fiatal judosa hozta a tőle várt sikert, mivel ebben az évben minden versenyt határozottan nyert, amin elindult. Az országos bajnokság a diák A korcsoport csatározásaival folytatódott, és mindkét diósgyőri színekben induló versenyző a döntőbe jutott 66 kg-ban. Terjék Tomaj és Szak Lénárd remek versenyzéssel utasították maguk mögé az ellenfeleiket a fináléig vezető úton. A bajnoki címért folytatott csatában a rendes mérkőzés időben nem tudtak döntésre jutni, így következhetett a hosszabbítás, amit Tomaj nyert meg.

Október 10-én, vasárnap Egerben rendezték az ifjúsági B korcsoportos országos bajnokságot, amelyen 67 klub 295 versenyzője indult, köztük négy diósgyőri dzsúdós. A DVTK ebben a korcsoportban fiatalabb versenyzőkkel képviseltette magát, akik mind tisztességesen helytálltak az idősebbek között. A lányok mezőnyében a még serdülő korú Hoó Fédra az 52 kg-os súlycsoportban hat mérkőzéséből ötöt ipponnal nyert meg, egyedül a későbbi bajnoktól szenvedett vereséget, és szerzett bronzérmet. A szintén serdülő Szántó Bence az 50 kilogrammban a döntőbe jutásért mérkőzött, ahol kiélezett és változatos küzdelemben alulmaradt, ám a bronzmeccsen nagyon koncentrálva, pár másodperc alatt ipponnal győzött. Ponevács Zoltán és Golenya Balázs a hetedik, pontszerző helyen zárták az egri versenyt, győztes és vesztes mérkőzésekkel a hátuk mögött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!