Labdarúgó VB

2021.10.08. 10:30

Csütörtökön teljessé vált a magyar labdarúgó-válogatott kerete

Az Eb-döntő tartalék játékvezetője fúj a magyar–albán labdarúgó­meccsen.

Budapest 20210902 Labdarúgás 2021 Világbajnoki VB selejtező Magyarország Anglia Fotó Török Attila Nemzeti Sport Willi Orbán Cüneyt Cakır

Forrás: Mediaworks

Fotó: Török Attila

Két nappal a szombati Magyarország – Albánia labdarúgó világbajnoki selejtező előtt kiderült, hogy a spanyol Carlos del Cerro Grande vezeti a mérkőzést. A 45 esztendős szakember még sohasem kapott feladatot a magyar válogatott meccsein. Tavaly ő vezette a Molde – Ferencváros Bajnokok Ligája-selejtezőt (3–3), 2018- ban pedig a BATE Borisov – Fehérvár Európa-liga-találkozót (2–0). Del Cerro Grande szeptemberben többek között a Svájc – Olaszország vb-selejtezőn (0–0) és a Paris Saint-Germain – Manchester City BL-összecsapáson (2–0) dirigált. Érdekesség, hogy a spanyol bíró idén a Bajnokok Ligájában és az Európa-bajnokságon is tartalék játékvezető volt a döntőben. Az Eb-n a mi csoportunkban is kapott feladatot: a Franciaország – Németország meccsen (1–0) fújta a sípot.

Csütörtökön teljessé vált a magyar labdarúgó-válogatott kerete, miután Willi Orbán is megérkezett a csapathoz – erről a Magyar Labdarúgó-szövetség a Twitter-oldalán számolt be. A védő betegség miatt nem játszhatott csapata, az RB Leipzig legutóbbi bajnokiján, a Bochum ellen, és eddig a válogatotthoz sem csatlakozhatott.

Ugyancsak csütörtökön látott napvilágot, hogy Tamás Márk, a Slask Wroclaw légiósa – a DVTK korábbi védője – egy korábbi sérülése miatt biztosan nem állhat a szakmai stáb rendelkezésére, így elhagyta az edzőtábort.

Koronavírus miatt

A szombaton 20.45-kor, Budapesten a Puskás Arénában sorra kerülő meccsen az albánoknál is lesznek hiányzók, koronavírus miatt.

Az Edoardo Reja szövetségi kapitány által összehívott albán keret tagjai hétfőn kezdték meg a felkészülést a Magyarország és Lengyelország elleni vb-selejtezőkre, ám az első tesztelések után kiderült, hogy a 75 éves olasz szakvezető az októberi mérkőzéseken nélkülözni kénytelen egyik játékosát és stábtagját.

Erion Hoxhallarinak, a KF Tirana 25 esztendős védőjének és Arzen Voci fizioterapeutának egyaránt pozitív lett a koronavírustesztje, így azonnal elhagyták az edzőtábort, és karanténba kerültek. Albán hírek szerint a két fertőzöttnek nem voltak tünetei. A kétszeres válogatott Hoxhallari csereként tizenhárom percet játszott a szeptemberi Albánia – Magyarország (1–0) világbajnoki selejtezőn, de szombaton biztosan nem lép pályára Marco Rossi csapata ellen.

(A borítóképen: Willi Orbán csatlakozott a kerethez)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!