Öttusa

2021.10.07. 10:30

Az első helyről a döntőbe

Guzi Blanka, a miskolci Swimming PC versenyzője szerepelt a legjobban az ob női elődöntőjében.

Berecz Csaba

Budapest 20190904 Öttusa 2019 Világbajnokság VB Nemzeti Sport Fotó Tumbász Hédi Guzi Blanka Gulyás Michelle

Forrás: ÉM

Fotó: TumbaszHedi

Az idei második, új lebonyolítási forma szerint zajló öttusa országos bajnokságon szerdán az elődöntőben négy számban versenyeztek a sportolók. Nem a várt létszámban, ugyanis egy visszalépés miatt csak 17 öttusázó folytatta a programot a szerdai alapvívást követően. Az új szabályokat figyelembe véve 95 perc alatt kellett négy tusát teljesítenie a mezőnynek. Elsőként a bónuszvívás szerepelt a programban, ez nagyon nem rendezte át a mezőnyt, hiszen összesen 16 asszót rendeztek. Aztán az úszás következett, amelyet a 13. helyről várt a miskolci Swimming PC sportolója, Guzi Blanka, akinek az előző számban nem sikerült újabb pontokat gyűjtenie. A medencéből 2:20,05 perces idővel jött a ki 200 méter után Guzi Blanka, ami a 6. legjobb eredmény volt, és ezzel a kombinált számot, a futás-lövészetet – amelynek során 5x600 métert kellett megtenni, és négy lövősorozatot teljesíteni – a 11. helyről kezdhette. A kombinált számban a második legjobb időt produkálta, összességében 1062 pontot szerzett, és ezzel az első helyről jutott be a ma kezdődő, 14 fős döntőbe.

Tartalékolni is kell

– A bemelegítés is furcsa volt ebben az összesűrített programban, 40 perc volt a négy számra. Ez ugye egy tesztüzemmód, nincsenek bevált szokások, és biztos, hogy egy kicsit változtatni fogok a bemelegítésen pénteken, mert most már tudom, hogy mennyire kell rohanni egyik helyről a másikra – mondta Guzi Blanka. – Mivel ez egy többlépcsős verseny, kvalifikáció, elődöntő és döntő követi egymást, nem kell mindenkor százszázalékos teljesítményt nyújtani, taktikázni, tartalékolni is kell annak, aki a döntőben jól akar szerepelni. A mai napon teljesen jólesett a versenyzés, azt hittem, rosszabb lesz, de nem volt gond, nem viselt meg, hogy gyors egymásutánban következtek a számok. Magam is kíváncsian várom, hogy pénteken, amikor a mostaninál nagyobb tempót kell produkálni, és úszásban a maximumot kell hozzam, ez milyen hatással lesz a futásromra, illetve a lövészetemre.

Az öttusa országos bajnokság női döntője csütörtökön 19 órakor kezdődik a lovaglással, és pénteken fejeződik be, amikor 11.40-től a bónuszvívás, 12.15-től az úszás, 13.00-tól pedig a futás-lövészet szerepel a programban.

(A borítóképen: Guzi Blanka)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!