Edzőtábor

2021.10.20. 14:30

A sógoroknál szántja a friss havat az olimpikon

Ausztriában edzőtáborozik Kékesi Márton, a diósgyőriek olimpikon alpesi sízője.

Kolodzey Tamás

Fotó: Olvasónktól

A mályi kiválóság október 8–16. között az Innsbruck városához közeli Stubai-gleccseren a magyar válogatott csapat tagjaival végezte felkészülését.

Kínáért küzd

– Az ausztriai Tirolban beköszöntött a tél, így ideális körülmények között dolgoztunk – újságolta lapunknak a ­2018-as, dél-koreai Pjongcsangban rendezett ötkarikás viadal szereplője, aki már a jövő februári, Pekingben sorra kerülő olimpiai kvalifikációért küzd. – Abban a völgyben, ahol tréningeztünk, sok hó esett, és ahogyan közeledik a főszezon, már egyre több napot tölthetünk versenyszerű körülmények között. A táborban főleg kapukkal fűszerezett óriás-műlesiklást edzettünk, míg szabadon, „csak úgy” a szuper műfajt gyakoroltuk. Megállásról pedig szó sem lehet: legközelebb október 26-án megyünk az alpesi országba, ahol folytatjuk az erőgyűjtést és csiszoljuk a technikánkat.

Kékesi Márton ezután elmondta még, hogy saját pihenőidejében sem tétlenkedett: erőnléti edzéseket végzett, míg a munkahelyén, a Testnevelési Egyetemen mozgás-biomechanikai témán dolgozik, és ír majd róla tudományos szakcikket.

(A borítóképen: Kékesi Márton a lélegzetelállító edzés közben)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában