DVTK Jegesmedvék

2021.10.08. 09:30

A lilákhoz mennek a pirosak

A fővárosban meccsel pénteken este a DVTK Jegesmedvék hokicsapata.

Kolodzey Tamás

20210924 Miskolc fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország DVTK - UTE Erste Liga férfi jégkorong mérkőzés. képen: Suter Jack Henry #10 Walker Jonathan Ryan #10

Forrás: ÉM-Archívum

Fotó: Kozma István

A jégkorong Erste Liga hetedik fordulója keretében pénteken 18 órától az Újpesti TE vendégei lesznek a Macik. A harmadik fordulóban Miskolcon már találkoztak a felek: a piros-fehérek szeptember 24- én hosszabbításban harcolták ki 4–3-as sikerüket.

Elrontották a középsőt

– A jégkorongban minden találkozó más, nem létezik két hasonló összecsapás – mondta Tokaji Viktor, a diósgyőriek vezetőedzője, aki játékoskorában maga is sok nagy találkozót élt át klubjában és a válogatottban is. – Mivel ismerjük az újpestieket, tudjuk, hogy mit várhatunk tőlük, de magunkkal foglalkozunk, látjuk a tükörben a szeplőinket. Az a legfontosabb, hogy még véletlenül se adjunk elő olyan harmadot, mint a napokban itthon, a Brassó ellen. A Farkasokkal szemben megnyertük az első és a harmadik felvonást, de a középsőt csúnyán elrontottuk, a 0–4-nek pedig vereség lett a vége. Ez még egyszer nem történhet meg velünk, sem hazai környezetben, sem vendégként, persze jól tudom, hogy az alapszakasz negyven találkozóját képtelenség egy nívón előadni.

A szakvezető a taktikai értekezleten háromszor húsz percnyi egyenletes teljesítményt kért a fiataljaitól, és hozzátette, hogy közben minimalizálniuk kell a kapott góljaik számát, mert a könnyen bekapott találataik semlegesítése érdekében többnyire erőteljesen kell dolgozniuk, és ez rossz bolt.

Elgestal bemutatkozik

A trénertől megkérdeztük, hogy játékosai közül kik nem utaznak Budapestre, amire ezt a választ kaptuk:

– A Kassán vendégeskedő Wehrs kivételével mindenki a fedélzeten van. Sorainkban bemutatkozik a napokban igazolt svéd Elgestal, kíváncsian várom, hogy a csatár mire lesz képes, és miképpen működik majd az a formáció, amelyikben helyet kap.

A játékosok ebben az idényben nyújtott produkcióját aligha lehet az elmúlt évivel összehasonlítani, hiszen a sokkal magasabb nívójú szlovák ligából tértek haza, a váltás néhányuknak pedig feltámadást hozott.

Ritó magára talált

– Eddig egy gólom és három asszisztom van, ez jónak mondható – mondta Ritó László, a diósgyőriek egyik csatára. – A legszívesebben elfelejteném azt a 2020/21-es sorozatot, amely nekem rosszat hozott, még az önbizalmam is elillant. Most sokat vagyok a jégen, igaz, a percekért keményen meg is dolgozom. Talán furcsán hangzik, de igaz: már nekem – és persze a korosztályom tagjainak – kell példát mutatnom a mostani fiataljainknak. Jómagam sokat tanultam például Fodortól, Vastól vagy éppen Budai Krisztiántól, és a tőlük elsajátított fogásokat próbálom továbbadni a nálunk lévő igazán tehetséges gyerekeknek. Ami a lila-fehéreket illeti: kapusuk, Rajna jó formában van, védőmunkájuk is kiemelkedő, ezért a pontokat illetően kulcsfontosságú lesz, hogy mekkora forgalmat tudunk generálni a ketrecük előtt. Mint mindig, az is lényeges lesz, hogy sokszor vegyük tűz alá a hazaiak hálóját, és minőségi lövéseket adjunk le. Átlagon felüli csapatmunkát és három pontot remélek magunktól.


A jégkorong Erste Liga állása

1. Brasov Wolves 7 5 – 1 1 44–18 16

2. Ferencvárosi TC-Telekom 6 5 – 1 – 25–10 16

3. Gyergyói HK 8 4 2 – 2 42–29 16

4. MAC HKB Újbuda 6 3 2 1 – 22–13 14

5. Újpesti TE 7 3 2 1 1 21–14 14

6. SC Csíkszereda 8 4 – 2 2 32–28 14

7. DVTK Jegesmedvék 6 2 1 – 3 19–18 8

8. Debreceni EAC 5 2 – 1 2 24–22 7

9. Uni Győr ETO HC 6 2 – – 4 17–20 6

10. Titánok Fehérvár 7 – – – 7 10–41 0

11. Dunaújvárosi Acélbikák 8 – – – 8 14–57 0

A jégkorong Magyar Kupa

Elkészítették a Magyar Kupa programját. A sorozatra tizenhárom gárda nevezett. A DVTK Jegesmedvék a selejtezőn nem vesz részt, szereplését november 3-án az első fordulóban kezdi. A piros-fehérek ellenfelét a Titánok Fehérvár – MAC Ikonok, a Dunaújvárosi Acélbikák – Újpesti Jégkorong Akadémia és a Worm Angels – Zempléni Hiúzok párharcok győztesei közül kapja, de az is lehet, hogy a hozzájuk csatlakozó Uni Győr ETO HC-t sorsolják ki. A továbbjutók oda-vissza vágós második fordulóját november 24-én és 30-án rendezik. A négyes döntőt (melybe a címvédő Debreceni EAC és a Hydro Fehérvár AV19 automatikusan bekerül) január 22–23-án pályázaton kijelölendő helyszínen tartják majd.

(A borítóképen: Hazai vereségük után idegenben javíthatnak a Macik)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában