2036-os olimpia

2021.10.12. 20:35

A horvát elnök is szólhat Budapest érdekében

A NOB elnöke, Thomas Bach a horvátországi NOB-tagot, Kolinda Grabar-Kitarovicet nevezte ki az olimpiai játékokért felelős jövőbeli rendezőválasztó bizottság (angolul: Future Host Commission for the Games of the Olympiad) elnökévé.

A 2020 óta NOB-tag, volt horvát köztársasági elnök Grabar-Kitarovic váltja majd a korábbi bizottsági elnök Kristin Kloster Aasent, aki a NOB elnökségébe történő beválasztása után lépett vissza. Grabar-Kitarovic feladata lesz többek között segíteni kiválasztani a 2036-os olimpiai és paralimpiai helyszínt – így amennyiben Budapest kandidál majd, akkor hallathatja a szavát.

– Kolinda Grabar-Kitarovic sokoldalú, hasznos képességekkel rendelkezik, beleértve a legmagasabb fokú kormányzati és nemzetközi szintű kapcsolatokat – emelte ki Thomas Bach, NOB-vezető, akit a MOB honlapja idézett.

– Hálásan köszönöm a lehetőséget, hogy potenciális rendezőkkel dolgozhatom közösen olimpiai projekteken, amelyek segítik őket a hosszú távú fejlődéssel, közegészséggel, sporttal és integrációval kapcsolatos céljaik elérésében – vélekedett a frissen kinevezett elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!