Diósgyőri VTK

2021.10.05. 09:30

A harmadik idegenbeli rangadó

A kedden az ősi rivális, a pécsi együttes vendége lesz a diósgyőri női kosárlabdacsapat.

Berecz Csaba

Forrás: MKOSZ

Fotó: Krizsan Csaba

A női kosárlabda NB I. 3. fordulójában kedden újabb mérkőzést játszik a Diósgyőri VTK csapata, a piros-fehérek az idei bajnokságban szintén új néven szereplő NKA Universitas Pécsi EAC vendégei lesznek 18.00-tól. Ez egyben azt is jelenti, hogy nyolc napon belül mind a három magyar Európa-kupa-résztvevő ellen bajnokit játszik a DVTK gárdája, méghozzá idegenben. Ugyanis a múlt héten hétfőn a Ludovika-FCSM Csata otthonában kezdtek a diósgyőriek, ahol a rendes játékidőt követő hosszabbításban maradtak alul 78–69- re, míg szombaton az Uni Győr Mély-Út vendégeként 92–78-ra nyertek, rangadón.

– A Győr elleni bajnokin sikerült kijavítani azt a sok olyan hibát, amit a Csata ellen elkövettünk, tulajdonképpen ennek köszönhetjük a győzelmet – mondta Földi Attila, a DVTK élvonalbeli női kosárlabdacsapatának vezetőedzője. – Várható volt, hogy az első tétmérkőzésen lámpaláz lesz, hogy és ezt túl kell élni, de ez nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. A második mérkőzésen viszont volt előrelépés, a játékosok a megbeszélt dolgokat betartották, védekezésben és támadásban is. Igaz, az első negyed védőmunkája még nem volt az igazi, de a támadás az egész meccsen jól ment. Idegenbeli mérkőzésen 92 pontot szerezni egy erős csapattal szemben nagyon szép dolog. Persze arra nem lehet építeni, hogy mindig ilyen sok pontot szerezünk, éppen azért azon kell lennünk, hogy a védekezésünk javuljon, hogyha szerényebb teljesítménnyel rukkolunk elő dobásban, akkor is sikerüljön nyerni. A Győr ellen sok kidolgozott helyzetünk volt, vagyis nem arról volt szó, hogy extrán dobtak volna a játékosok, ugyanis rengeteg ziccert dolgoztak ki. Persze ezeket is értékesíteni kell, és nem mindig van úgy, hogy ez összejön, ezért is mondtam, hogy a védőmunkára is figyelmet kell fordítani

A Pécsről

A pécsi együttes ebben az évadban már négy tétmecscset játszott, és mindegyiket megnyerte. A bajnokság első körében a TFSE-MTK-t verték idegenben 81–73-ra, a múlt szombaton, hazai környezetben pedig az ELTE BEAC Újbuda ellen diadalmaskodtak 84–78-ra. Előtte a görög Niki Lefkadas gárdáját verték oda-vissza az Európa-kupa csoportselejtezőjében, az idegenbeli 80–63-as siker után, hat napja 72–64-re nyertek a Mecsekalján.

– Nagyon nehéz és erőltetett menet ez most. Az hagyján, hogy nyolc nap alatt három tétmérkőzést kell játszani, ráadásul mind a hármat idegenben, de hogy mindegyiket Európa-kupás ellenféllel szemben, a hazai bajnoki élmezőnyhöz tartozó csapatok ellen, az egy kicsit erős – jelentette ki Földi Attila. – Azzal kelünk útra, hogy szeretnénk győzni, de az biztos, hogy a Pécs jobb helyzetben van, mint mi, hiszen ők a legutóbbi két meccsüket hazai környezetben játszották, és nem lebecsülve eddigi ellenfeleiket, de nem voltak olyan erősek, mint akik ellen nekünk pályára kellett lépnünk. Ezt jelzi az is, hogy meccseikre is rotálni tudták a játékosaikat, voltak, akik az Ek-mérkőzésen pihentek, és voltak, akik a bajnokin. Mi ennek ellenére győzelmi ambícióval utazunk Pécsre, azon leszünk, hogy a Győrben mutatott szintet hozzuk, azzal a kis plusszal, hogy fegyelmezettségben tovább erősödünk. Ha ez így lesz, akkor nyerhetünk.

Ami a DVTK keretét illeti: a szombati, Győr elleni meccsen bokasérülést szenvedett Jovanovic állapota javulóban van, és a legutóbbi bajnokit betegség miatt kihagyó Bacsó is visszatért az edzésmunkához.

Szerdán

A női kosárlabda-Európa-kupa csoportköre a jövő héten kezdődik. Az F jelű négyesbe sorolt DVTK a kvartetten belül egy másik magyar csapat, a Ludovika-FCSM Csata ellen játszik az 1. fordulóban Budapesten. A két csapat megegyezése alapján azonban nem a hivatalos játéknapon, csütörtökön, hanem egy nappal korábban, vagyis október 13-án, szerdán 18.30-tól.

(A borítóképen: A győriek után a pécsiekkel csapnak össze a piros-fehérek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!