Megyei II

2021.10.28. 08:30

A futball térképére vágynak

A megyei második osztály Észak csoportjának egyik veretlen csapata a Szirmabesenyő.

Kolodzey Tamás

Forrás: Olvasónk küldte

Tizenegy forduló után a százszázalékos Parasznya és az egy vereséggel álló Ózd-Sajóvölgye Focisuli együttese mögött a Szirmabesenyői Sportkör gárdája áll a harmadik helyen. A besenyőiek az elmúlt hét végén 6–1-re nyertek Sajósenyén, így megerősítették pozíciójukat az élcsoportban.

Négy kiemelkedő

– A rajt előtt kimondtuk, hogy mindenképpen a dobogón vagy a dobogó közelében akarunk végezni – mondta Peknyó László, aki tavaly júniustól tölti be a klub elnöki tisztjét. – Eddig kettő kivételével mindegyik találkozónkat megnyertük, csak az Izsófalvával és a Borsodszentgyörggyel ikszeltünk egyaránt gólgazdag találkozón. A pillanatnyi erőviszonyok alapján úgy gondolom, hogy a mezőnyben négy kiemelkedő alakulat szerepel, a bajnoki cím a Parasznya, az Ózd-Sajóvölgye, a Szendrő és köztünk dől majd el. Most úgy fest a helyzet, hogy az ötödik helyezett Sajóvámostól lefelé a többi gárda nem szól bele a végelszámolásba, bár a futballban semmit nem lehet biztosan kijelenteni. Hamarosan két rangadó vár ránk: november 6-án Ózdra utazunk, november 13-án pedig a Parasznyát fogadjuk. Ezeken a kilencven perceken is a győzelem kiharcolása a célunk, függetlenül attól, hogy idegenben vagy hazai környezetben csatázunk. Volt, aki megjegyezte, bátor vagyok, mire azt válaszoltam, hogy ettől szép ez a szakma. Töretlenül bízunk abban, hogy lendületünk nem törik meg az elkövetkezendő fordulókban sem.

Összerakták

Arra a kérdésre, hogy együttesük minek köszönheti kitűnő szereplését és veretlenségét, az elnök így felelt:

– A nyár óta nálunk szolgáló Konczvald István vezetőedző és pályaedző segítője, Nyitrai Péter fizikálisan és fejben is nagyszerűen összerakta a keretet. A fiúk pedig remekül teljesítenek, hétről hétre szállítják az eredményeket. Most egyénileg még nem akarok senkit kiemelni, hiszen csak a bajnokság harmada gördült le, az értékelés ideje jövő tavasszal jön el. A vágyunkról persze beszélhetek: korábban már küzdöttünk a megyei első osztályban, és előbb vagy utóbb szeretnénk visszakerülni a futball térképére. A kétezres évek elején NB III.-asok is voltunk, a csaknem ötezres településünk futballszerető polgárai talán ezért várják el tőlünk „legalább” a megyei elitet.

Nincsenek gondjaik

A Miskolchoz közeli Szirmabesenyőn – Peknyó László szavait idézve – a feltételek is adottak a sikeres munkához. Pályájuk és szociális létesítményük jó, és anyagi gondjaik sincsenek.

– Az önkormányzaton kívül öt-hat támogatónk van, ennek következtében pénzügyi szempontok sem hátráltatnak minket, nyugodtan dolgozhatunk – közölte az elnök.


Tizenhét

A szirmabesenyőiek eddigi tizenegy találkozójukon ötven gólt szereztek. A találatok gyártásából elsősorban Banu Attila vette ki a részét, a csatár tizenhétszer volt eredményes.

(A borítóképen: Peknyó László, a szirmabesenyőiek klubelnöke)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában