PannErgy-MVLC

2021.09.08. 09:30

Triplaszaltó nem várható, de bajszot húznának

A PannErgy-MVLC szakmai igazgatója szerint az új bajnokságban stabil középcsapat lesz az együttes.

Molnár István

Fotó: Kamarás Péter

A férfi OB I.-es rajt előtt kíváncsiak voltunk Bachner Andrásnak, a PannErgy-MVLC szakmai igazgatójának véleményére is.

– Első osztályú tagságunk, 2015 óta, minden szezon más előjelekkel, formában és más elvárásokkal indult és indul ezúttal is – kezdte a szakmai munka irányítója. – Az idei különböző abban a tekintetben, hogy ennyi fiatal, tehetséges játékos és köztük számos saját nevelésű vízilabdázó még nem volt nevezve a felnőttkeretbe. Az öt évvel ezelőtti ígéretemhez híven ma már a csapat gerincét miskolci nevelésű, tehetséges fiatalok alkotják. Ez az út különben az átigazolási stratégiánkban is megmutatkozott. Évekkel ezelőtt volt egy olyan szlogenem, hogy nálunk egyszerre lehet sportolni és tanulni, ez is beigazolódott, mivel nyolc egyetemista vízilabdázik a klubban, illetve a tanul az egyetemen. Ami az elvárásomat illeti: úgy gondolom, hogy az idei szezonban stabil középcsapat leszünk, hatalmas triplaszaltókra – például a bajnokesélyesek legyőzésére – nem hiszem, hogy lesz lehetőségünk, de ígérem, hogy megcibáljuk a nagyok bajszát is.

Bekopogni, átlépni

Bachner András ezt követően így folytatta:

– A 2021/22-es évadot egy első fokozatnak tekintem, a jövőbe való építkezésnek, mivel a városvezetéssel is egyeztetve, két-három éven belül szeretnénk ismét a nemzetközi kupát jelentő ajtón bekopogni, sőt átlépni a küszöbön – nyilatkozta. – A keret teljes, sajnálatosan Tamir Friedet elvesztettük izraeli katonai szolgálata miatt. Három éve itt pallérozódott Miskolcon, tavaly a csapat oszlopos tagjává nőtte ki magát, és az idei lehetett volna az az év, amikor betör a magyar élvonalba. A felkészülés sallangmentesen zajlott, azt hiszem, hogy nagyon jól felkészítve, jó erőben indulunk neki a bajnokságnak. Az utánpótlásban volt némi átalakulás, melynek kapcsán ismét Miskolcra igazoltuk Vidumanszky Lászlót, aki a serdülőcsapat és a gyermek III. korosztály edzőjeként tevékenykedik.


Védettségivel mehetnek

– Az előző bajnokságban, a Covid miatt nem jöhettek szurkolók a mérkőzéseinkre. Most viszont szeretettel várjuk valamennyi drukkerünket, a nézőket a Kemény Dénes uszodába. Azonban felhívnám mindenki figyelmét arra, hogy csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezőket tudjuk fogadni. Miként a korábbiakban, úgy a most induló szezonban is térítésmentesen lehet megtekinteni a hazai találkozóinkat – tudatta Bachner András.

(A borítóképen: Bachner András)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!