cselgáncs

2021.09.17. 08:30

Nagy vágya a párizsi olimpia

Sáfrány Péter Luxemburgból jött, és Olaszországba megy.

Kolodzey Tamás

Forrás: Olvasónktól

A nagyhercegségben rendezett U21-es Európa-bajnokság 90 kilós súlycsoportjában bronzérmet harcolt ki Sáfrány Péter, a Miskolci VSC kiválósága.

A vébé következik

– Nagy volt a körítés Luxemburgban, ahol persze maszkot kellett viselnünk és korlátozásokkal is szembe találtuk magunkat – mondta a zöld-fehérek judokája: – Az aranyért utaztam ki, végül bronz lett belőle, és ha visszagondolok a körülményekre, akkor szereplésemet bravúrosnak tekintem. Ugyanis az egyik meccsemen agyrázkódást szenvedtem, utána szinte semmire nem emlékeztem, és rutinból csináltam a „munkámat”.

A miskolci kiválóság csak kétórás jegelés után szedte össze magát, hozta ötödik találkozóját, így felállhatott a dobogóra.

– Még most, a hazatérésem után pár nappal is úgy gondolom, hogy amennyiben jobban tudok koncentrálni, akkor még szebben alakulhattak volna a dolgaim, persze így sem vagyok elégedetlen – folytatta Sáfrány Péter, majd hozzátette: – Előre tekintek, hiszen nyakamon a következő nagy feladat, az U21-es világbajnokság, melynek október 6–10. között az olaszországi Olbia városa ad otthont. Nehéz dolgom lesz: nagyon sűrű a kilencvenes mezőny, tíz vagy inkább tizenkét nagyszerű versenyző közül bármelyik az utamba kerülhet, ezért kiszámíthatatlan viadal vár rám.

A Miskolci VSC reménysége a jövő esztendő tavaszán kezdi meg eddigi pályafutása legnagyobb kalandját, az ötkarikás kvalifikációs szakaszt:

– Az a nagy vágyam, hogy tatamira léphessek a 2024-es, párizsi olimpián. Óriási dolog lenne, ha a célomat valóra tudnám váltani.

(A borítóképen: Sáfrány Péter harmadik lett Luxemburgban)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában