Megye II.

2021.09.22. 09:30

Munkásokkal repülnek

Eddig hibátlan a megyei második osztályú labdarúgó-bajnokság listavezetője.

Kolodzey Tamás

20210605 Parasznya fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország PARASZNYA SE - BORSODNÁDASDI LASE megyei II férfi labdarúgó mérkőzés.

Forrás: ÉM Archívum

Fotó: Bujdos Tibor

Az Északi csoport keretében a Parasznya SE a szomszédvár Varbói BSE gárdáját fogadta. A hazaiak alig több mint száz néző előtt 8–1-re intézték el vendégüket, így megőrizték helyüket a táblázat élén. Hatból hat siker, tiszteletet parancsoló 30– 7-es gólkülönbség, 18 pont.

Templom, ebéd, foci

– Régen ünnep volt a két falu csapatának összecsapása, de napjainkban már minden másképpen van – kezdte Bodnár József, a parasznyaiakat hét éve irányító edző, aki a megyei hátország egyik leghumorosabb szakemberének hírében áll. – Hajdanán vasárnap templomba mentek az emberek, majd jött az ebéd, az elmaradhatatlan húslevessel, zöldségekkel és töltelékkel, aztán következett a foci. Olyan kár, hogy változik a világ, és változunk mi is. Én persze nem, s azért is tudok ilyen régen itt dolgozni, mert a kis Parasznyáért nem nagyon kapkodnak a neves trénerek. Ami pedig még engem illet, felmelegítem a régi igazságot, mely szerint az edzőt a csapat csinálja, és nem fordítva. A korfánk ideális, átlagéletkorunk 23-24 esztendő, ez is nekünk dolgozik.

Kis- és nagypályán

Azután arra kértünk választ a trénertől, hogy alakulata minek köszönheti a szárnyalását, mire Bodnár József így felelt:

– Talán annak, hogy próbálunk hetente egyszer edzeni, eddig ugyanis ezt nem tettük. Vagyis gyakoroltuk és játszottuk a semmit, újabban haladunk a korral, csütörtökönként dolgozunk, gyakoroljuk a játék-és a taktikai elemeket. A labdabiztonságot is szerzett fiúk így már hármas terhelést kapnak, ha szabad ezeket a magasztos szavakat használnom: játszanak kis- és nagypályán, meg tréningen is részt vesznek. Ebben az osztályban ennyi éppen elegendő az üdvösséghez, ennek következtében a munkásaink és a tanulóink – bár húsvét már elmúlt – feltámadtak. Jót tett a keretnek az is, hogy négy-öt labdarúgót hoztunk, és ők valamennyien frissítést jelentettek.

Az Ózd a favorit

A parasznyaiak célja a dobogós helyek egyike, a bajnoki címet ki sem ejtik a szájukon.

– Az Ózd-Sajóvölgye Focisuli a toronymagas favorit, utánuk jöhet még három vagy négy társaság, például a Szirmabesenyő, a Szendrő és ide sorolom magunkat is. Mi nem görcsölünk, nyílt lapokkal játszunk, senkinek nem adjuk ingyen a pontokat, ha bárki meg akar verni bennünket, hát tegye, a bőrünket azonban nem adjuk olcsón. A sorsolás szeszélye folytán az Ózd adja nekünk az ellenfeleket, mi meg a Szirmabesenyőnek. Az egykori kohászváros klubjával mindenkinek nehéz lesz lépést tartani, pláne egy olyan kisközségnek, mint amilyen Parasznya. Amúgy sínen vagyunk, az önkormányzat és egy-két támogató révén mindenünk megvan, öltözőnk gyönyörű, a minőségi futballhoz a pályánkat kellene csak megjavítanunk. Ismétlem: a minőségi focihoz először inasévek, majd alázat és tisztelet, továbbá anyagi, személyi és tárgyi feltételek kellenek – és nem hatvan-nyolcvan ezres márkás cipők meg taotízmilliók és akadémiai videóelemzők, de ezeket hagyjuk is. Mi a földön járunk, most megyünk Sajóvámosra, majd a Borsodszentgyörgyöt fogadjuk, aztán jön a neheze.

Így látja az elnök

– Aki nálunk focizik, annak csak a saját feladatára kell koncentrálnia – mondta Hegedűs László, a parasznyaiak elnöke. – A fiúk tudomásul veszik, hogy az öltözőben és a pályán az edző a főnök, a többi területen pedig én. Mi szerencsére valamennyien egy irányba húzzuk a szekeret, ez visz minket előre, ezért tudunk építkezni és haladni. Mesterünk egyébként az állandóságot testesíti meg, és százhúsz százalékot hoz ki a csapatból.

(A borítóképen: A parasznyaiak (piros-fehérben) a dobogós helyre pályáznak)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában