miskolci Justitia Fuji-Yama SE

2021.09.28. 18:30

Mindenki éremmel tért haza a karateversenyről

Szeptember 25-én Szekszárdon járt a miskolci Justitia Fuji-Yama SE a XVI. Cikádor Kupa elnevezésű karateversenyen, amelyen nyolc versenyzővel vett részt.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

Az utánpótlás-vetélkedésről a gyerekek mindannyian éremmel térhettek haza. A legfiatalabb sportoló Kazai Bendegúz volt, aki a 6-7 éves fiú kata C kategóriában ért el 1. helyezést. A 8-9 éves lány kata B kategóriás versenyszámban Huszár Bianka két győzelemmel és egy vereséggel az ezüst­érmet szerezte meg. A 10-11 éves lány C kategória versenyzői között ketten is képviselték a miskolci egyesületet. A Diósgyőri Nagy Lajos Király Általános Iskola Tokui Dojo növendékei a döntőig meneteltek, ahol egymás ellen kellett bizonyítaniuk. Végül Huszár-Kovács Boglárka szerezte meg az aranyérmet, míg Gajdos Réka nyakába az ezüst­érem került.

Jön az emlékverseny

A 14-15 éves lány kata B kategóriában Tóth Petra az előkelő 3. helyet szerezte meg. Kovács Száva a kadet lány kata A kategóriás versenyszámban képviselte a miskolci egyesületet, aki az aranyérmet szerezte meg. A kadet és junior férfi kata kategóriában egymás ellen küzdöttek a justitiások. Végül Suszterics Gergő lett az aranyérmes, és Elekes Máté állhatott fel a dobogó második fokára.

A héten (október 2-án, szombaton) egy újabb próbatétel, a hazai rendezésű Avas Kupa – 15. Csordás József nemzetközi karate-emlékverseny következik Miskolcon, majd további pontokat gyűjthetnek a kvalifikációs versenyeken Rijekában és ­Bielsko-Bialában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!