PannErgy-Miskolci VLC vs. Metalcom Szentes

2021.09.19. 09:30

Megismételnék a tavalyit

Vasárnap 18 órától hazai kupatalálkozót vív az első osztályú miskolci pólógárda a Kemény Dénes Városi Sportuszodában.

Molnár István

20210908 Miskolc E.ON FérfiOBI Osztályú Bajnokság férfi vízilabda mérkőzés, PannErgy-MVLC-Miskolc - BudapestiHonvéd Sportegyesüle. Fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország Képen: Vismeg Zsombor (12)

Forrás: ÉM-Archívum

Fotó: Kozma István

A férfi vízilabda Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzését vasárnap 18 órától a Kemény Dénes Városi Sportuszodában vívja meg a PannErgy-Miskolci VLC csapata a Metalcom Szentes ellen. A borsodiak túl vannak már két OB I.-es összecsapáson, mindkettőt elveszítették: a Honvéd ellen 12–8-ra, míg a BVSC-vel szemben 13–8 arányban maradtak alul.

– Új a csapat, nagyon fiatalok a játékosok, az átlagéletkor mindössze 21 év – kezdte Kis István, a PannErgy-MVLC vezetőedzője. – A nyári edzéseken elvégeztük a munkát, és készültünk edzőmeccsekkel is, de ezek önmagukban még nem elegendőek ahhoz, hogy ilyen rövid idő után minden jól menjen. Keményebb, okosabb, célratörőbb játékot várok a srácoktól, ami a BVSC ellen sajnos egyáltalán nem jött ki az első két negyedben. A második félidőben már kozmetikázni tudtuk az eredményt, így aztán nem lett olyan borzasztóan nagy a különbség.

Csak azt várom mindenkitől,

hogy a tudásának megfelelően

játsszon – Kis István

Az tény, hogy azért a Honvéd és a BVSC is előttünk jár, ugyanakkor biztos vagyok abban, hogy sok meglepetés lesz ebben a szezonban. Mi szeretnénk feliratkozni ezen csapatok közé.

A tudásának megfelelően

Arról, hogy mi a cél a Magyar Kupán, az alábbiakat fogalmazta meg a miskolci együttes szakvezetője.

– Az a Szentes érkezik hozzánk, amely fel van vértezve egy meglepetéseredménnyel, egy nagy, bravúros győzelemmel – tette hozzá Kis István. – A hét közben, szerdán játszották az első fordulóbeli bajnoki mérkőzésüket otthon a BVSC-vel, és magabiztosan, végig vezetve tudták két vállra fektetni az Európa-kupában induló vasutasokat, 13–10 lett az ő javukra. Egy ilyen siker pedig egészséges önbizalmat tud adni egy csapatnak, ez kétségtelen. De mi is megpróbálunk mindent elővenni a tárházunkból, nem kell elkeseredni amiatt, hogy két bajnokit elvesztettünk. Egyszerűen csak azt várom mindenkitől, hogy a tudásának megfelelően játsszon, mindenki minden körülmények között tartsa be a neki és a csapatnak szóló taktikai utasításokat. Amennyiben ez megvan, akkor az már alapja lehet egy jó eredmény elérésének. A továbbjutás két meccsen dől el, jó lenne, ha a visszavágóra – esetleg – minél többgólos előnnyel tudnánk utazni. Már csak azért is, mert Szentesen mindig nagyon nehéz volt győzni, akkor is, amikor még aktív játékos voltam, és most is.

Mindenféleképpen úgy megyünk a medencébe most itthon és majd a második találkozón is, hogy feledtessük azt a két mérkőzést, amely már mögöttünk van. Amennyiben túljutnánk a Szentesen, akkor megismételnénk a tavalyi teljesítményt, amikor is bekerültünk a legjobb nyolc közé. Igaz, éve ehhez sokkal több meccs kellett, mert a pandémia, a bajnokság későbbi indulása miatt a kupa volt a tavaly nyári fő verseny, a fő esemény.

A visszavágót október 6-án, 19 órától rendezik az alföldi városban. Újság még a miskolciakkal kapcsolatban, hogy az OB I. 3. fordulójában szeptember 25-én, szombaton 19 órára kiírt OSC-Újbuda elleni találkozót október 1-jén, pénteken 19.45-től rendezik a fővárosban, a halasztás oka a hazaiak Bajnokok Ligája-szereplése.

(A borítóképen: A miskolciak (fehér sapkában) szeretnének előnyt szerezni a későbbi visszavágóra)


További nyolcaddöntők

PVSK-Mecsek Füszért – FTC-Telekom

Hódmezővásárhely – Szegedi VE

UVSE-Hunguest Hotels – OSC Újbuda

Budapesti Honvéd – A-Híd VasasPlaket

BVSC-Zugló – Debreceni VSE

Már megrendezték

Tigra-ZF-Eger – Kanizsa VSE 15–5 (4–1, 5–1, 3–2, 3–1)

Kanizsa VSE – Tigra-ZF-Eger 6–14 (1–4, 1–2, 2–5, 2–3)

Továbbjutott az Eger, kettős győzelemmel, 29–11-es gólkülönbséggel.


Kaposvári VK – Szolnoki Dózsa 8-13 (3-4, 3-5, 1-2, 1-2)

Szolnoki Dózsa – Kaposvári VK 12–6 (2-1, 3-2, 4-0, 3-3)

Továbbjutott a Szolnok, kettős győzelemmel, 25–14-es gólkülönbséggel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!