mérkőzések

2021.09.27. 19:00

Lebonyolítások: NB I., MK, Ek

Az NB I. lebonyolítása megegyezik a tavalyi évadéval, az élvonal 12 résztvevője az alapszakasz során oda-vissza megmérkőzik egymással, 22 forduló keretében. Ezt a rájátszás követi, amelyet az első nyolc helyezett csapat a negyedöntőben kezd (az alapszakasz 1. helyezettje a 8. ellen, a további párharcok: 2.–7., 3.–6., 4.–5.), ennek a győztesei pedig az elődöntőben folytatják a szereplést. Ezek a csaták két győzele­mig tartanak, a döntőben viszont hátrom meccset kell nyerni a bajnoki cím megszerzéséhez. A 9–12. helyezett együttesek a rájátszásban oda-vissza megmérkőznek egymással, és a 6 forduló után az utolsó helyen záró csapat búcsúzik az első osztálytól.


A Magyar Kupa kiírása sem változott az előző évadhoz képest: egy helyszínen, három napon nyolc csapat játszik meccseket (első nap: negyeddöntők, második nap: elődöntők, harmadik nap: döntő és bronzmeccs). Az MK vaksorsolásán (kiemelés nélküli) azok a csapatok lesznek érintettek, amik az NB I. 11. fordulóját követően az első nyolc helyen állnak a bajnoki tabellán.


Az Európa-kupa csoportkörében 48 csapat vesz részt, a 12 darab kvartettből a csoportokon belüli 6 fordulón (oda-vissza meccseket követően) az első két helyezettek, és nyolc csoportharmadik jut az egyenes kieséses szakaszba. Ami innentől kuparendszerű (oda-vissza vágós), és amelyekben a csoportselejtezőben elért eredmények alapján kerülnek párba a csapatok (a rangsorban a legeredményesebb, az 1. játszik a legrosszabb, a 32. ellen, a 2. a 31., 3. a 30., a 4. a 29. ellen stb.). A 16 közé jutás, a nyolcaddöntők és a negyeddöntők után, az Ek négy legjobbjához csatlakozik az Euroliga 4 csapata (az ottani csoportok 5. és 6. helyén zárt együttesek), és egy sorsolást követően, előbb a negyeddöntő „plusz”, aztán az elődöntők, végül a döntő következik, ugyancsak oda-vissza vágós párharcban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában