Barátság Maraton

2021.09.26. 07:30

Közeleg a futás egyik ünnepe

A jubileumi Barátság Maraton szervezői meghosszabbították az előnevezést.

Szűcs István

Fotó: Szűcs István

A 20. Miskolci Barátság Maraton elnevezésű utcai futófesztivál október 17-én, vasárnap kínál sportolási lehetőséget a borsodi megyeszékhely belvárosában. A rendező Miskolc Egészséges Ifjúságáért Alapítvány és a társrendező Marathon Club által sorrendben már 20. alkalommal életre hívandó erőpróba résztvevői ezúttal is egy 5,27 km-es, belvárosi körpályán adhatnak számot felkészültségükről.

A körpálya útvonala érinti a református gimnáziumot, az avasi templomot, a Zenepalotát, a Városház teret, a Széchenyi utca egy szakaszát, a Miskolci Nemzeti Színházat, a Hősök terét, a plázát, az új OTP-székházat, a Népkertet.

A számokról

A Miskolc Városi Szabadidőközpont (Generali Aréna) előtti téren kijelölt versenyközpontból október 17-én, vasárnap négy hosszabb egyéni maraton (42,2 km, Homonnai László-emlékszám), félmaraton (21,1 km, Koleszár András-emlékszám), kismaraton (10,5 km, Koncz Ferenc-emlékszám), minimaraton (5,25 km, dr. Márkus Gábor-emlékszám) és egy félmaratoni váltó (4x5,27 km) szám résztvevői kezdhetik meg az aszfaltkoptatást. Az óvodásoknak és kisiskolásoknak 600 méteres, illetve 1,8 km-es futamokkal kedveskednek a házigazdák. A célban mindenkit egyedi befutóéremmel várnak.

A kedvezményes előnevezési határidőt a versenykiírásban szereplő szeptember 30-ról meghosszabbították október 10-én, éjfélig. A relikviák gyűjtőinek fontos információ, hogy a verseny egyedi emblémázott pólóját október 3-án, éjfélig rendelhetik meg. A szervezők az amatőr és profi sportemberek, családok, iskolai csoportok, baráti társaságok számára kínálnak megmérettetési lehetőséget. A Barátság Maraton részletes versenykiírását, a nevezési felületet is tartalmazó www.maratonclubmiskolc.hu honlapon lehet megtalálni.

Forgalomkorlátozások

Az október 17-én, vasárnap megrendezendő 20. Miskolci Barátság Maraton Utcai Futófesztivál miatt 6.30–16.00 óra között forgalomkorlátozásokra, lassításra kell számítani a Görgey u., a Budai u., a Vörösmarty u., az Uitz B. u., a Kazinczy u., a Corvin u., a Csengey u., a Kálvin J. u., a Dayka G. u., a Rácz Gy. u., a Hunyadi u., a Palóczy u., a Szentpáli u., a Horváth L. u., az Arany J. u., , a Dankó P. u. vonalon és közvetlen közelükben. A szervezőbizottság tagjai ezúton is az autósok, a lakosság türelmét, megértését kérik az esetleges kellemetlenségekért.

(A borítóképen: Jó idő esetén bizonyára sokan választják maguknak majd ezt az eseményt)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!