Férfi kézilabda

2021.09.07. 08:30

Közeledik a rajt ideje a kézi NB I/B-ben

Az MKC és az ÓKC is hazai környezetben kezdi a bajnokságot a férfi kézilabda NB I/B-ben.

Marosréti Ervin

Fotó: ME

A hét végén megkezdődik a küzdelem a korábbiakhoz képest átalakult NB I/B-s férfi kézilabda-bajnokságban. A Keleti csoportban megyénk két együttese, az előző sorozatban negyedikként zárt Mezőkövesdi KC, valamint a másodosztályú tagságát hatodik pozícióval bebiztosító Ózdi KC is érdekelt.

A felkészülés mindkét együttesnél javában zajlik, amire szükség is van, hiszen a lebonyolítás alapján a 2021/2022-es szezonban még nehezebb lesz a bennmaradás kiharcolása. Az NB I/B-ben ugyanis létszámcsökkentés történt, és ez a folyamat a következő esztendőben tovább folytatódik. A szeptember második hétvégéjén rajtoló bajnokságot jelenleg tíz csapat alkotja. Az élvonaltól búcsúzott Orosházi FKSE-Tokai és Ceglédi KKSE egyaránt Keletre kapott besorolást. Rajtuk kívül a tavaly is NB I/B-s Pick Szeged U21, Ferencvárosi TC-Diagnosticum U21, Mezőkövesdi KC, ÓAM-Ózdi KC, OS-Békési FKC, Debreceni EAC és a Vecsési SE tagja a mezőnynek, a harmadik vonalból pedig a Csépe Salgótarjáni SKC csatlakozott tizedikként.

Alapszakasz, rájátszás

A mezőny egy oda-vissza vágós alapszakaszt követően kettéválik, az első öt helyezett Keletről és Nyugatról a felsőházba jut, a mezőny második fele pedig értelemszerűen az alsóházban folytatja a rájátszást. Ezután újabb tíz találkozó következik a másik bajnokságból érkező riválisokkal szemben, melynek végén az alsóházból az utolsó öt helyezett kiesik, a többiek pedig osztályozón biztosíthatják másodvonalbeli tagságukat.

Mezőkövesden kevésbé, Ózdon viszont jelentősen átalakult a keret a nyári szünetben, a cél viszont mindkét borsodi csapatnál ugyanaz: a felsőházba jutással már az alapszakasz után bebiztosítani az NB I/B-s tagságot.

A bajnokság szeptember 10-én 19.00-kor az ÓAM-Ózdi KC – Orosházi FKSE-Tokai mérkőzéssel kezdődik, a Mezőkövesdi KC pedig másnap, tehát szeptember 11-én, szombaton 18.00-tól hazai pályán az OS-Békési FKC ellen mutatkozik be az új szezonban.

(Az ÓAM-Ózdi KC és a Mezőkövesdi KC a hétvégén kezd)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!