Rallycross

2021.09.24. 13:25

Hybrid pályacsúcsot futna a Rabócsiringen

A dubicsányi Pál Krisztián gőzerővel készül a hétvégi rallycross futamra.

Marosréti Ervin

Fotó: Marosréti Ervin

Greinbachban második, a Kakucs Ringen pedig harmadik helyen végzett a még csak 14 éves rallycross versenyző, Pál Krisztián. A dubicsányi fiatalember az előttünk álló hétvégén a máriapócsi Rabócsiringen is szeretne a kategóriájában dobogóra állni. Közeledik a szezon vége, ezért minden lehetőséget igyekszik megragadni a tehetség.

- Máriapócs után még két verseny lesz. Az egyik a Slovakiaringen, a másik pedig Nyírádon – sorolta a feladatait Pál Krisztián. – Korábban többször is jártunk már a csapattal a Rabócsirengen, ebből a szempontból tehát nem lesz újdonság számomra. Edzésre viszünk le gokartokat és autókat, egész nap megyek, mikor mivel engednek. Sokat számít, hogy nem először vagyok a pályán, egyébként is nagyon szeretem a szabolcsi helyszín vonalvezetését.

Cél a győzelem

Az esztendő elején Pál Krisztián már megismerkedett a pályával ezzel a Hybriddel, a megszerzett tapasztalatokat azonban mégsem lehet teljes egészében felhasználni.

- Télen teljesen más körülmények között mentünk – fogalmazott a kérdéssel kapcsolatban Pál Krisztián. – Az a teszt az autó megismerését segítette a jövővel kapcsolatban. Most viszont összesen hat Swift Hybrid RC versenyautó száll harcba, úgyhogy komoly megmérettetés vár rám. Időben közel vagyunk egymáshoz, a rallycross pedig nagyon összetett verseny. Nem lesz könnyű. A felkészülést nem segítette a két verseny közötti rövid idő. A kakucsi viadal ráadásul hagyott némi utómunkát az autón. Ettől függetlenül a célom nem lehet más, mint az első hely megszerzése, és minél több bajnoki pont megszerzése. Szeretném megdönteni ezen a pályán is a Hybrid pályacsúcsot, ami csak hab lenne a tortán.

(A borítóképen: Pál Krisztián a Rabócsiringen bizonyíthat)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!