DVTK

2021.09.26. 08:30

Figyelemre méltó kupaeredmény

Vasárnap 17 órától Békéscsabán lép pályára a DVTK az NB II.-ben, a 9. fordulóban.

Molnár István

20210915 Debrecen Diósgyőri VTK (piros mez) - Nyíregyháza Spartacus FC (fehér mez) férfi felnőtt NB II. 8. forduló labdarúgó mérkőzése - 4-2 (2-1) Fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország ÉM Képen: PAKU ROLAND (10), ZSEMLYE BALÁZS (21)

Forrás: ÉM

Fotó: Ádám János

Szeptember 15-e után rendeznek újra bajnoki találkozókat a labdarúgó NB II.-ben, azt követően, hogy a múlt hét végén a Magyar Kupában, annak is a 3. fordulójában voltak érdekeltek a csapatok.

Tudják cserélgetni

Kondás Elemértől, a Diósgyőri VTK vezetőedzőjétől elöljáróban azt kérdeztük, hogy miként összegezné a legutóbbi bajnoki meccs óta eltelt 11 napot, illetve hogy mire használták fel a „szünetet”, amelyben volt egy Szentlőrinc elleni győztes (2–1) MK-találkozó is.

– Szünet nem nagyon volt, rendes bajnoki ritmusban dolgoztunk, azzal a különbséggel, hogy szombaton volt a kupamérkőzés, így egy nappal több idő jutott a regenerációra. Kedden kezdtünk hozzá a heti felkészüléshez – árulta el a tréner.

Szolnokon nem volt igazán jó a csapat játéka, az azóta eltelt 3 fordulóban viszont 7 pontot gyűjtött az együttes. Mi az, ami más, mi az, ami jobban működik, mint azt megelőzően? – tettük fel ezen kérdést is a szakmai munka irányítójának.

– Tudtuk az elején, hogy időre lesz szükség, mert sok új játékos van a keretben, valamint az elején közbejöttek sérülések is, amelyekből a játékosok szerencsére már jönnek vissza – közölte. – Egyre több a variációs lehetőségünk, ha valaki nem tud olyan teljesítményt nyújtani, amit szeretnénk, akkor tudjuk cserélgetni a labdarúgókat. Mérkőzésről mérkőzésre fejlődni kell a csapatnak, és ezt a fejlődést látjuk is.

Megújulás jellemzi

Most olyan ellenfelek következnek – kezdve a Békéscsabával –, amelyek nem feljutási célokat dédelgetnek, amit jeleznek a helyezéseik is. Az ilyen riválisokkal szemben másabb, nehezebb vagy éppen könnyebb játszani? – faggattuk erről is Kondás Elemért.

– Egyik mérkőzés sem könnyű, meg kell majd küzdenünk a győzelemért ezeken a találkozókon is, maximálisan fel kell készülnünk, különben könnyen meglepetés érhet minket – hangsúlyozta a DVTK vezetőedzője, akitől megkérdeztük, hogy mit tudnak a Békéscsabáról, és mire kell leginkább ügyelni velük kapcsolatban. – Nem szabad elfelejteni, hogy a Békéscsaba nemrégen váltott edzőt, és ilyenkor egy kis megújulás mindig jellemzi a csapatokat. Figyelemre méltó, hogy a csabaiak a legutóbbi mérkőzést a Magyar Kupában simán lehozták a Dorog ellen 3–0-ra, a Dorog pedig, mint tudjuk, a bajnokság élmezőnyéhez tartozik. Játszottunk nyáron ellenük egy edzőmérkőzést, és akkor is elmondtam, hogy egy bajnoki és egy felkészülési meccs két külön dolog, abból nem szabad kiindulni. Elmenni Békéscsabára és ott futballozni sosem egyszerű egyik csapatnak sem, nem adják olcsón a pontokat.

Bíznak benne

A Nyíregyháza elleni ­meccs előtt Kondás Elemér öt helyen is változtatott a kezdőcsapaton, különböző okok miatt. Most tervez hasonlókat, indokolt hasonló módosítás bármilyen ok miatt? Kik nem lesznek a keretben, és miért? – érdeklődtünk.

– Akkor a frissítés is cél volt, minden csapatrészbe tettünk friss játékost. Mindig azokat a labdarúgókat próbáljuk pályára küldeni, akiknek az aktuális állapota éppen a legmegfelelőbb ahhoz, hogy az éppen soron következő mérkőzést megnyerje a csapat. Dejan Karan nagy valószínűséggel nem fog tudni játszani, ő a Nyíregyháza elleni meccsen sérült meg, összerúgott az ellenfelével. Molnár Gábor apróbb sérülés miatt elővigyázatosságból nem játszott a kupameccsen, de már bízunk benne, hogy hadra fogható. Branislav Danilovic és Orosz Donát továbbra sem áll a rendelkezésünkre.

(A borítóképen: Esélyesként utaznak idegenbe a diósgyőriek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!