ÓAM-Ózdi KC

2021.09.10. 08:30

Átalakult az ózdiak kerete

Az ózdiak NB I/B-s férfi kézilabdacsapata hazai pályán kezdi az új bajnokságot.

Marosréti Ervin

Fotó: Marosréti Ervin

A nyári szünetben jelentős átalakuláson ment keresztül az ÓAM-Ózdi KC férfi kézilabdacsapata. Az előző – egyébként hatodikként végzett – együttesnek több mint a fele a váltás mellett döntött, ezért előbb a minőségi keret kialakításáról kellett gondoskodni, ezután pedig jöhetett a csapatépítés időszaka. Ez még jelenleg is tart, hiszen több időt vesz igénybe, az első bajnoki mérkőzés időpontja viszont rövidesen elérkezik.

Az NB I/B nyitányán az ÓAM-Ózdi KC azt az Orosházi FKSE-t fogadja, amely az elmúlt évben még az élvonalban szerepelt, és a hírek szerint a visszajutást célozta meg.

Akadtak nehézségek

– Egyáltalán nem volt zökkenőmentes a mögöttünk hagyott néhány hét. Egészségügyi problémák is adódtak, valamint felkészülési mérkőzésünk is maradt el – összegezte az augusztusi időszakot Kocsis Csaba, az ÓAM-Ózdi KC edzője. – Több időre van szükség, amíg jól működő csapattá érünk, de közben jó lenne sikerrel venni az előttünk álló akadályokat. Lépésről lépésre haladunk, de természetesen igyekszünk a jelenlegi helyzetből a lehető legtöbbet kihozni. Egyelőre megjósolhatatlanok az erőviszonyok, hiszen többnyire csak a híreket hallani, a pályán nagyon kevés ellenfelet láttunk még. Most úgy gondolom, hogy az Orosháza, a Cegléd és a Debrecen talán valamelyest a többiek előtt jár, de ez legyen az ő gondjuk, őket nyomja teherként. A további hét csapatot egyforma magas polcra teszem, ezért egy szoros, kiegyenlített bajnokságra lehet számítani.

Nem indulnak a Ligakupában

Kocsis Csaba képesnek tartja az ÓAM-Ózdi KC-t, hogy a felsőházba kerüljön a rájátszásban, ehhez a tíz csapatból álló Keleti csoportban az első ötben kell végezni. A piros-kékek egyértelműen a bajnokságra koncentrálnak, amit az is bizonyít, hogy a Ligakupára ezúttal nem nevezett az egyesület. A Magyar Kézilabda Szövetség választható sorozatként kínálta fel a lehetőséget a klubok számára, amivel nem volt kötelező élni.

– Sok munka vár még ránk, de közben eredményesen kell szerepeljünk ebben a várhatóan nagyon szoros, kiegyenlített sorozatban – folytatta Kocsis Csaba. – Valóban átalakult a keretünk, a mostani csapatot jó szemléletű játékosok alkotják, akik az eddigiek alapján vevők a munkára, ez pedig optimizmussal tölt el. Bízom benne, hogy ez végig kitart majd, mert hosszú menetelés vár ránk. Minden mérkőzés nagyon fontos, az idegenbeli meccsekért ugyanúgy két pontot adnak, mint a hazaiért. A mostani, modern kézilabdában talán már nincs olyan hangsúly azokon a mérkőzéseken, amelyeket pályaválasztóként játszunk. Korábban is bebizonyítottuk, hogy bárhol, bárkire veszélyesek tudunk lenni, és ez így lesz a mostani bajnokságban is.

Két hazaival nyitnak

Az ÓAM-Ózdi KC pénteken 19 órától tehát az Orosházi FKSE ellen rajtol az NB I/B-s bajnokságban, ezután ismét hazai találkozó vár a piros-kékekre, jövő héten ugyanis a Békést látják vendégül. Kocsis Csaba legénysége először a harmadik fordulóban lép pályára idegenben, akkor majd az FTC U21 ellen szerepelnek a fővárosban.

Az NB I/B-s bajnokságot az ÓAM-Ózdi KC és a másik megyei csapat, a Mezőkövesdi KC mellett az alábbi gárdák alkotják: Debreceni EAC, Orosházi FKSE, Ceglédi KKSE, Békési FKC, Ferencvárosi TC U21, Pick-Szeged U21, Vecsési SE és Salgótarjáni SKC.


Az ÓAM-Ózdi KC keretéről

Jöttek: Moscoso Péter Carlos (kapus, SBS Eger), Gál András (átlövő, Békési FKC), Kovács Péter (jobbszélső, Hatvani KSZSE), Ménfői Attila (átlövő, Balassagyarmati VSE), Veres Balázs (irányító, Hatvani KSZSE), Száva Máté (balszélső, SBS Eger), Kerezsi Ádám (átlövő, Nyíregyháza KC), Vad Zsigmond (átlövő, Hatvani KSZSE), Kovács László (Pécsi VSE, átlövő), Nagy Zsolt Ádám (átlövő, SBS Eger).

Maradtak: Ulicsinyi Péter (kapus), Tóth Patrik (átlövő), Nyeste Balázs (átlövő), Szepesi Noel (beálló), Bárdos Máté (jobbszélső), Kovács László (átlövő), Lestál Martin (balszélső), Nagy Attila (átlövő).

Mentek: Nagy Dominik (kapus, Mezőkövesdi KC), Hangyel Norbert (jobbszélső, Acélváros Miskolc), Zsigmond Gergely (irányító, Pécsi VSE), Benák Krisztián (irányító, RK PP Ada), Bécsi Ádám (átlövő, ?), Csabai Gergő (beálló, ?), Tóth Patrick (átlövő, Ceglédi KKSE), Péter Attila (átlövő, Füzesabony SC).

(A borítóképen: Az ózdiak – feketében – hazai pályán kezdik pénteken a bajnokságot)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!