Magyarország vs. Anglia

2021.09.03. 08:30

A favorit hozta magát

Világbajnoki selejtezőt játszott csöttörtökön a magyar válogatott az angolok ellen.

Berecz Csaba

Budapest, 2021. szeptember 2. Fiola Attila, az angol Raheem Sterling és Szoboszlai Dominik (b-j) a labdarúgó világbajnoki selejtezõk 4. fordulójában játszott Magyarország - Anglia mérkõzésen a Puskás Arénában 2021. szeptember 2-án. MTI/Illyés Tibor

Fotó: MTI

A jövő évi katari labdarúgó-világbajnokság indulási jogáért zajló selejtezősorozatban, az európai I csoport 4. fordulójában csütörtök este a magyar labdarúgó-válogatott a júliusban Európa-bajnoki döntőt játszott angol válogatottat fogadta Budapesten. Az összecsapás előtt a kontinensbajnoki ezüstérmes számított a meccs favoritjának.

Varázslatos hangulatban kezdődött a mérkőzés, köszönhetően a szurkolóknak, akik elementáris erővel biztatták a magyar csapatot. A vendégegyüttesnek egy valamirevaló lehetősége volt az első játékrészben, a 8. percben Shaw beadását Maguire fejelte a kapu fölé. Ezután végig nagy mezőnyfölényben futballozott az angol gárda, a magyar csapat viszont fegyelmezetten védekezett, a kék mezesek körbepasszolgatós játékából nem alakultak ki helyzetek. A hazai gárda a megugrásokra, kontrákra várt, de ezekből nem volt sok. A félidő hajrájában jutott először lőtávolon belülre a magyar együttes, a 40. percben Szoboszlai révén egy kapu fölé szálló szabadrúgás adott életjelet a támadójátékról.

A második félidőben

A második játékrészben is a magyar térfélen folyt a játék, a meccs első helyzete, ziccere Kane előtt adódott, aki az 50. percben jobbról lőhetett, ám Gulácsi megfogta a kapu jobb oldalába tartó labdát. A figyelmeztető lövés után jött egy igazi találat, az 55. percben a bal oldalon Grealish indította Mountot, aki az alapvonal közeléből visszalőtte középre a labdát, Sterlinghez, utóbbi pedig az ötösről, üresen küldhette a lasztit a bal alsó sarokba (0–1). A vezetés után sem állt vissza a vendégegyüttes, és egy eladott labda után a második gólt is megszerezte. A 63. percben Sterling jobbról érkező beadását Kane fejelte a kapu jobb oldalába (0–2). A fellazult magyar védelemmel szemben Kane lehetett volna újra eredményes, de a 68. minutában Gulácsiba lőtt. Nem sokkal később ismét utóbbi játékos volt a főszereplő, negatív értelemben. Shaw bal oldali szögletét Maguire fejelte kapura, és úgy tűnt, Gulácsi véd, de a kezéről a gólvonalon túlra csorgott a labda (0–3). Ezután a csereként beállt Sallóinak volt egy ígéretes, a léc fölött elzúgó lövése, majd Sterling ziccerben a magyar cerberusba bombázott, aztán Kane tette meg ugyanezt. Utána megint Sallói jött, kapust eltaláló lövéssel. A 88. percben újabb potyaízű gólt kapott a magyar csapat, Rice távoli löketét védte be a hullámzó formát mutatott Gulácsi (0–4).

(A borítóképen: Sterling (középen) szerezte az angolok első gólját)


Magyarország – Anglia 0–4 (0–0)

Budapest, 65 ezer néző. V.: Cakir (Bahattin, Tarik – törökök).

Magyarország: Gulácsi – Kecskés, Orbán, Szalai A. – Bolla (Varga K., 70.), Kleinheisler (Gazdag, 82.), Szoboszlai, Schäfer, Fiola – Sallai (Sallói, 66.), Szalai Á.

Szövetségi kapitány: Marco Rossi.

Anglia: Pickford – Walker, Stones, Maguire, Shaw – Phillips, Rice (Henderson, 87.) – Sterling, Mount (Lingard, 84.), Grealish (Saka, 88.) – Kane.

Szövetségi kapitány: Gareth Southgate.

Sárga lap: Bolla a 35., Rice az 54., Sterling az 56., Orbán az 58., Gazdag a 89. percben.

Gólszerző: Sterling (0–1) az 55., Kane (0–2) a 63., Maguire (0–3) a 70., Rice (0–4) a 88. percben.

További eredmények: Andorra – San Marino 2–0 (2–0), Lengyelország – Albánia 4–1 (2–1).


A csoport állása

1. Anglia 4 4 – - 13-1 12

2. Lengyelország 4 2 1 1 11-6 7

3. Magyarország 4 2 1 1 10-8 7

4. Albánia 4 2 – 2 4-6 6

5. Andorra 4 1 – 3 3-8 3

6. San Marino 4 – - 4 0-12 0

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!