rali

2021.08.26. 15:00

Várják az igazi áttörést

A Citroennel egyelőre nem megy.

Fotó: Picasa

Német László és Tóth Imre a szezon eddigi részében nem tudta azt az eredményt hozni, amit elvártak volna magukkal szemben. Most viszont itt a javítási lehetőség, a páros ugyanis optimistán várja a magyar bajnokság hatodik versenyhétvégjét. A Vértes Rallyn szeretnének az élmezőnyben autózni, hiszen tudják, hogy ők és az autó is képes erre a teljesítményre.

- Nagyon szeretem ezeknek a pályáknak a vonalvezetését, mondom ezt még akkor is, ha eddig nem tudtunk komoly sikert elérni ezen a rendezvényen – fogalmazott a közelgő Vértes Rallyval kapcsolatban Német László. – Két éve vettünk részt először és utoljára a Vértes Rallyn, akkor ötödikként zártunk, de az előttünk lévő párosokkal nem tudtuk felvenni a versenyt. Remélem, most másképp lesz, mert szükségünk lenne végre a sikerélményre. Az élmezőny tagjainak biztos, hogy előnyük lesz velünk szemben, de a feladat adott, képesnek tartom magunkat és a Citroent is arra, hogy megoldja. Végre egy olyan teljesítményt várok, ami után elégedettséggel szállhatunk ki az autóból, nem pedig az okokat kell keresni azzal kapcsolatban, hogy miért nem sikerült. Azt talán nem kell külön ecsetelnem, hogy minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni a minél jobb helyezés érdekében. Nagyon vágyom a sikerre, Imi pedig állandóan maximalista, úgyhogy készen állunk a következő feladatra.

Vannak elgondolások

Német László annak idején a Skodával már dobogós helyezésekre volt képes. Szakaszokat nyert, a Top5-ön kívül pedig egyetlen alkalommal sem végzett. Éppen ezért éli meg nehezebben ezt az időszakot, hiszen a 2021-es bajnokságban egyelőre nem jöttek össze a dolgok.

- Régen ültem már versenyautóban, ezért nagyon várom már a hétvégi száguldást – tekintett előre Német László. – Utoljára a Salgó Rally vettünk részt, azóta a Mecsek és Veszprém kimaradt az életünkből. Éppen itt az ideje a folytatásra, reménykedve, optimistán tekintek a Vértes Rally elé. Bízom benne, hogy ezeken a tempós, bevállalós gyorsaságikon megfelelő szinten tudtunk teljesíteni. Korábban a Skodánál is időre volt szükség, aztán sikerült egy jelentős előrelépést produkálni. Most a Citroen esetében is vannak elgondolásaink azzal kapcsolatban, hogy a beállítások terén merre mozduljunk el, hogy a vezetési stílusomhoz illeszkedjen. Bízom benne, hogy ez eredményre vezet, és örömmel, jó szájízzel zárhatjuk majd a Vértes Rallyt. Eddig ugyanis csak két értékelhető hétvégénk van. A boldogkőváraljai szezonnyitón még úgy ahogy elfogadható volt teljesítményünk, a Salgó Rallyn viszont messze voltunk az élbolytól. Kíváncsiak várom, hogy most mire leszünk képesek. A riválisok a bajnoki címért, a dobogós helyezésekért csatáznak egymással, ebből a szempontból mi felszabadultan, tét nélkül autózhatunk. Remélem, hogy ez a stopperen is meglátszik majd az előttünk álló hétvégén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában