labdarúgó Magyar Kupa

2021.08.28. 09:30

„Nem vár ránk könnyű feladat, de úgy érzem, a csapatom nagyon egyben van”

Öt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei csapat lép pályára a hét végén, a Magyar Kupa országos főtábla 2. fordulójában.

20210815 Hajdúszoboszló fotó: Tóth Imre TI Hajdú-Bihari Napló HSE - TÁLYA NBIII férfi labdarúgó mérkőzés.

Forrás: MW

Fotó: TÓTH IMRE

Balassagyarmati VSE (NB III.) –Putnok FC (NB III.)(szombat, 11.00)

Szala Ákos, a Putnok FC edzője: – A szokatlanul korai kezdés miatt nagyon korán, már 5 óra 30 perckor el kell indulnunk, hogy idejében Balassagyarmatra érjünk. Megfiatalított csapattal utazunk a kupamérkőzésre. A hét végén több kulcsemberünk is itthon marad, mert továbbra is a bajnokság az első számú célunk, de ennek ellenére szeretnénk kiharcolni a továbbjutást. Ez a találkozó jó lehetőséget ad a fiataloknak arra, hogy megmutassák, mit tudnak a jó nógrádiak ellen. Remélem, hogy ebéd helyett sok néző az összecsapást választja majd, így jó lesz a hangulat a sporttelepen.

Sényő-Carnifex FC (NB III.) – Tállya KSE (NB III.) (szombat, 16.30)

Lasztóczi Péter, a Tállya KSE edzője: – Nagyon szervezett Sényő ellen játszunk, amely hasonlóan hozzánk, nem úgy kezdte a bajnokságot, ahogyan szerette volna, ezért a kupában biztosan javítani akar. Mi igazából újrakezdtük a felkészülést, ugyanis hetek óta rengeteg betegünk van. Kicsit újra kell építenünk a kondicionális részét a csapatnak, ezért kénytelenek vagyunk egy minialapozást csinálni. Ez nem jelenti azt, hogy ne szeretnénk továbbmenni, ezért mindent meg fog tenni a csapat a pályán. Azonban ha ennek ellenére nem sikerül, akkor sem fogunk a kardunkba dőlni. Mert a legfontosabb most az, hogy a bajnokságban elinduljunk felfelé. Nyolc nap alatt három tétmérkőzést kell lejátszani, ez azért megvisel egy amatőr csapatot, nagyon észnél kell lenni a rotációnál és a regenerációnál.

KolorCity Kazincbarcika SC (NB III.) – Hidasnémeti VSC (NB III.) (szombat, 18.00)

Varga Attila, a KBSC vezetőedzője: – Ebben az időszakban elég sűrű a programunk, hiszen nyolc nap alatt három találkozót kell megvívnunk, ugyanis a mostani kupatalálkozó után a jövő szerdán és a jövő szombaton is pályára kell lépni a bajnokságban. Próbáljuk jól kihasználni a keret adta lehetőségeket, és olyan jól teljesíteni minden fronton, mint tettük azt legutóbb. Tiszteljük minden ellenfelünket, így Hidasnémeti csapatát is, de hazai pályán, saját szurkolóink előtt egyébként is domináns játékot szeretnénk mutatni. A célunk egyértelmű: tovább akarunk jutni!

Török András, a Hidasnémeti VSC megbízott edzője: – Úgy érezte a klub vezetése, hogy kell egy kis megújulás, hogy abból a gödörből, amiben vagyunk, kimásszunk, idejekorán léptünk, nehogy túl késő legyen. Ez azt jelenti, hogy barátságban elváltunk Kupecz Tamás edzőtől, további sikereket kívántunk egymásnak. Ez azt eredményezte, hogy az idő rövidsége miatt Ladislav Susnyakkal egy ideig együtt csináljuk a munkát, addig, amíg nem találunk megfelelő személyt a vezetőedzői posztra. A kupában az egyik legnehezebb sorsolást kaptuk, ráadásul idegenben kell játszanunk. Papíron a KBSC a párharc esélyese, azonban ha van rá mód, akkor szeretnénk őket megszorongatni. Nem adjuk fel a kupát, annak ellenére sem, hogy bajnokságban kell javítanunk. Hétvége-hétköznap ritmusban jönnek a mérkőzések, a jövő héten két fontos meccs is vár ránk a bajnokságban, de mint jeleztem, a barcikai csatát is megfelelő komolysággal kezeljük.

Gyöngyösi AK-Mátra-Beton (megyei I.) – BTE Felsőzsolca (megyei I.) (vasárnap, 16.30)

Tóth Rajmund, a BTE Felsőzsolca edzője: – Ellenfelünk tavaly búcsúzott az NB III.-tól, egy fiatal, jó és lendületes csapattal találkozunk, ahol vannak kiemelkedő képességű játékosok. A legutolsó meccsüket, amelyet ­Bélapátfalván játszottak, felvettük, azt sikerült kielemeznünk. Nem vár ránk könnyű feladat, de úgy érzem, a csapatom nagyon egyben van, és mindenki előtt egy cél lebeg, hogy idegenben is kiharcoljuk a továbbjutást. Ehhez jó pszichés alap volt az első forduló, amikor is emberhátrányban jutottunk tovább a Salgótarján ellenében. Reméljük, minél több szurkoló kísér el bennünket, ezen a meccsen is fontos lesz a drukkereink biztatása.

(A borítóképen: A tállyaiaknak (fehérben) betegség miatt lesznek hiányzói)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!