Mezőkövesd Zsóry FC

2021.08.30. 08:30

Nem sikerült a kétszázadik meccsük

Szombaton délután kikaptak a listavezetőtől a gólképtelen borsodiak.

Kolodzey Tamás

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Török Attila

Az NB I.-es bajnokság 5. fordulója keretében szombaton délután a Kisvárda Master Good vendégeként szerepelt a Mezőkövesd Zsóry FC csapata. A statisztikai mutatók kiegyenlített párharcot ígértek, hiszen az eddigi kilenc mérkőzésből hármat az egyik, hármat a másik nyert, és a három iksz mellett 10– 10-es gólkülönbség alakult ki. A dél-borsodiak azonban a legutóbbi tizenegy idegenbeli bajnokijukból csupán egyet nyertek, néhány hete Pakson diadalmaskodtak. A hazai összeállítás érdekességét az adta, hogy kapujukat az a Dombó védte, aki Mezőkövesdről került a szabolcsi alakulathoz. A sárga-kékek – akik kétszázadik élvonalbeli mérkőzésüket játszották – mestere csupán egy helyen változtatott a Gyirmót FC Győr elleni csapatán: Madarászt Chrienre cserélte.

Könnyűszerrel

Az első lehetőség a hazaiak előtt adódott. Jobb oldali akció végén Bumba 15 méterről, jobbal, fordulásból magasan a keresztléc fölé lőtt. Nem sokkal később ismét Bumba próbálkozott, közelről célozta meg a kaput, lövésébe Kocsis G. lépett bele, és lábáról szögletre vágódott a játékszer. Fölényben futballoztak az otthoniak, akik veszélyesebbek voltak, de negyedóra elteltével aktívabbá váltak a vendégek. A 23. percben Besirovicot hosszan ápolták, miután a kifutó Dombó letaglózta, a középpályás végül visszatért a gyepre. A 27. percben Mesanovic jobbal, 12 méterről bombázott mellé, és ezután is a listavezető kezdeményezett többet. Az MZSFC, ha megszerezte a labdát, gyors kontrákra rendezkedett be, különösebb eredmény nélkül. Aktív volt a pirosak bal és jobb oldala, ráadásul középen is jól „operáltak”. A Mezőkövesd elképzelés nélkül, pontatlanul és védekező felfogásban futballozott, emiatt olykor a felezővonalat alig lépte át. A 35. percben megszerezték a vezetést a vendéglátók, góljuk előtt számukra többször is szerencsésen pattant a labda, amelyet végül Mesanovic könnyűszerrel juttatott a ketrec közepébe, sőt pillanatokkal később ugyanő megduplázhatta volna együttese előnyét, 6 méterről, ballal, laposan célzott, Piscitelli bravúrral tolta oldalra a labdát. A háromperces hoszszabbítást követően vita sem férhetett ahhoz a szakmai értékeléshez, mely szerint a sokkal aktívabb és kapu elé gyakran eljutó Kisvárdáé volt az első játékrész.

Gól emberhátrányban

A szünetben borítékolni lehetett a fürdővárosi cserét vagy cseréket, ugyanis Cseriék nem találták meg a hazaiak játékának ellenszerét, különösen a lövések aránya – 11–1 – volt kirívó. Pintér Attila nem cáfolt rá a várakozásokra, a gyengén teljesítő Vutovot Drazicra, a védekező középpályás Karnitskit pedig a támadó Calcanra váltotta, ezzel jelezte, hogy támadó szellemű gárdát küldött a folytatásra. A 47. percben Kocsis G. nagyot mentett Zlicic elől, majd utóbbi besárgult. Az 51. percben Jurina hagyott ki ziccert: 7 méterről, jobbal, senkitől sem zavartatva a bal alsó sarok mellé gurított. Az 55. percben Káprály piros lapot mutatott fel Hejnek, aki csúnyán rátartott Martinez lábfejére. A leküldött helyére Melnik húzódott vissza, Navrátil pedig a középpályára került. Az volt a nagy kérdés, hogy emberelőnyével mit kezd az eddig passzív Mezőkövesd. A 64. percben Martinez balról kecsegtető lövőhelyzethez jutott, de ballábasként jobbal csúnyán mellédurrantott. Kockáztatnia kellett a hátrányban lévő „matyóknak”, a 66. percben azonban még rosszabb helyzetbe kerültek, Navrátil ugyanis bevette a hálójukat, így Katanecéknek már csak bő húsz percük maradt arra, hogy csináljanak valamit. A 74. percben Drazic szépíthetett volna, de Cirkovic szorításában késlekedett, és szögletre szerelték.

Jurina mindent kihagyott

A fórban lévő borsodiak kétségbeesetten próbálkoztak, a nyírségiek pedig kontrákra rendezkedtek be. Pintér Attila a hajrára levette a játékot szervező, de elfáradó Cserit, és Madarászt küldte be. Négy cserelehetősége volt a Kisvárda MG-nek, ezekkel pedig sorozatban élt is a portugál nemzetiségű Joao Janeiro. A 82. percben Calcan balról ívelt a kapu elé, úgy tűnt, hogy a labda Dombó zsákmánya lesz, de a melléről kiperdült, Jurina ott tanyázott, de 3 méterről sem tudta bekotorni a szépítő gólt. Kevéssel a befejezést jelző sípszó előtt Jurina még elügyetlenkedett egy helyzetet, így maradt a 2–0, amelyet megérdemelt a sokkal jobban játszó otthoni gárda az igencsak rossz napot kifogó és mintegy fél órát emberelőnyben futballozó mezőkövesdiek ellen.


Kisvárda Master Good – Mezőkövesd Zsóry FC2–0 (1–0)

Kisvárda, 2289 néző. V.: Káprály (Medovarszki, Csatári).

Kisvárda Master Good: Dombó (6) – Hej (6-2=4), Prenga (6), Cirkovic (6), Leoni (6) – Karabeljov (5), Melnyik (6) – Navrátil (6), Bumba (6), Zlicic (6) – Mesanovic (6). Vezetőedző: Joao Janeiro.

Mezőkövesd Zsóry FC: Piscitelli (6) – Farkas D. (5), Katanec (5), Kocsis G. (5), Martinez (5) – Karnitski (5) Chrien (5), Cseri (5) – Vutov (4), Jurina (4), Besirovic (5). Vezetőedző: Pintér Attila.

Csere: Karnitski helyett Calcan (5) a 46., Vutov helyett Drazic (4) a 46., Zlicic helyett Simovic (5) az 59., Chrien helyett Derekas (–) a 71., Cseri helyett Madarász (–) a 78., Mesanovic helyett Ötvös (–) a 86., Navrátil helyett Czérna (–) a 86., Karabeljov helyett Lucas (–) a 92., Bumba helyett Gosztonyi (–) a 92. percben.

Sárga lap: Cseri a 3., Katanec a 35., Vutov a 41., Zlicic a 47., Mesanovic az 58., Cirkovic a 68. percben.

Kiállítva: Hej az 55. percben.

Gólszerző: Mesanovic (1–0) a 34., Navrátil (2–0) a 65. percben.

Joao Janeiro: – Megvan csapatom negyedik győzelme, remélem, hogy ébren vagyok. Nagyon nehéz mérkőzés volt, a Mezőkövesd jó csapat, ráadásul érdekes hadrendben játszik. Sikerült megoldanunk a feladatot, köszönhetően annak, hogy a játékosok keményen küzdöttek. Annak pedig külön örülök, hogy végre nem kaptunk gólt. Az emberhátrány természetesen nagy hátrány, a Gyirmót ellen is láttuk, hogy a mínuszlétszám milyen helyzetbe hozza az együttest. Annak a gárdának, amelyik szervezni akarja a játékot, hátrány, viszont védekezésben és a kontrajátékban ez kiegyenlítődik. Annak is örülök, hogy a drukkereink nemcsak a győzelmi szériánkat akarják meglovagolni, hanem valóban Kisvárda-szurkolók, mert a kettő között jelentős a különbség.

Pintér Attila: – Mindkét csapat tette a dolgát az első félidőben, a kapuk nem nagyon forogtak veszélyben. Kétségtelen, hogy óvodás gólt kaptunk, és amíg ilyesmi előfordulhat, addig nem tudunk meccset nyerni. Jobbára mi irányítottuk a játékot, a második félidőben megvoltak azok a nagy helyzeteink, amilyenekre a másik oldalon nem emlékszem. Ugyanakkor le a kalappal a Kisvárda előtt, nem akármi az, amilyen győzelmi szériában van a csapat. A szünetben azért határoztam el kettős cserét, mert hátrányban voltunk, ennek meg is lehetett volna eredménye, hiszen rögvest akadt egy nagy helyzetünk. Ez egy ilyen nap volt, ha reggelig tart a meccs, akkor sem találunk be. Rosszul jöttünk ki a fordulópontokból, rossz szériában vagyunk, de ahogy más csapatok, majd mi is kijövünk belőle. Egyébként pedig kérek mindenkit, nézze vissza azt a szituációt, amikor Drazic kiugrott, végig rángatták, majd a lövését Dombó védeni tudta. Az a baj, hogy rendre másként ítélik meg ezeket a szituációkat, ha elesik a játékos, az a baj, ha nem, akkor az. Ha megkapjuk a tizenegyest, talán szépítünk, és akkor a végén lehetett volna esélyünk egyenlíteni, de hangsúlyozom, hogy nem ezen múlott a meccs sorsa.


Percek, események

34. perc: Chrien eladta a labdát saját 16-osa előtt. A szemfüles Bumba lecsapott, Kocsis G. azért nem tudott felszabadítani, mert lyukat rúgott, Bumba meg szembetalálta magát Piscitellivel. A portásról viszont középre került a labda, pont Mesanovic elé, a csatár pedig 13 méterről, jobbal laposan az üres kapu közepébe lőtt, 1–0.

55. perc: Hej és Martinez ütközött, utóbbi lent maradt. A szituációt hosszan elemezték, Káprály kiment tévézni, majd a VAR segítségével meghozta ítéletét: kiállította Hejt, aki talpalt, és mozdulatát (az ismétlések alapján jogosan) sérülésveszélyesnek minősítette.

65. perc: Bumba kiugratta a leshatárról induló Navrátilt, aki kilépett, lefutotta a lassúnak tűnő Katanecet, majd 10 méterről, balról, ballal a kifutó Piscitelli fölött a kapuba bal oldalába emelt, 2–0.

(A borítóképen: Chrien, Karnitski, Martinez és Bumba harcol a labdáért)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!