DVTK

2021.08.25. 09:30

Nem hangzott nagyképűen a hazai edző mérkőzés utáni nyilatkozata

A diósgyőri szakvezető szerint a szolnoki bajnokin csak szenvedett a csapata.

Berecz Csaba

Forrás: DVTK

Az NB II.-es labdarúgó-bajnokság 5. fordulójának zárómérkőzésén, hétfőn este a DVTK csapata elszenvedte első vereségét, a Szolnoki MÁV FC vendégeként 2–0-ra maradt alul. A meccset követő sajtótájékoztatóra az Észak lapzártája után került sor, ezen a hazaiak szakvezetője, Csábi József a következőket mondta:

– Gratulálok a csapatomnak, úgy érzem, hogy egy percig nem volt kérdés, hogy megérdemelt győzelmet arattunk. Nem elégedettséggel, de büszkeséggel tölt el, hogy lépésről lépésre tudtunk javulni, úgy, hogy viszonylag sok hiányzónk van. Megérdemelt győzelmet arattunk, remélem, hogy nem hangzik nagyképűségnek, mert ország-világ látta, hogy egy feljutásra aspiráló csapatot mind taktikailag, mind mentálisan felül tudtunk múlni. Most kell nagyon a földön maradni, mert a második helyen állunk, de nagyon sok van még hátra. Most is az a célunk, mint idáig, építgetni a csapatot. Sajnos, van áldozatunk, Szekszárdi bokája kifordult, belső védőnk már nem volt, ezért Tiszát kellett oda betennem. A sok gyakorlásnak megvan az eredménye, és ennek örülök.

A szegény embert

A vendégek vezetőedzője, Kondás Elemér elismerte, hogy az ellenfél mindenben jobb volt:

– Az az igazság, hogy az ellenfelünk sokkal jobb volt, igazból mindenben, és a mi hibáinkat szigorúan kihasználták, utána pedig nagyon masszívan védekeztek, abból próbáltak kontrázni, mi pedig nem tudtuk őket feltörni. A bekapott gól után próbáltunk változtatni, többféle variációval, de csak szenvedtünk. Küzdeni küzdöttünk, de ez kevés volt ahhoz, hogy gólt tudjunk szerezni. Amikor odakerültünk a kapu elé, akkor a szegényt embert még az ág is húzza szituációba kerültünk, nem választottunk jó megoldásokat. Mi ugyanúgy elfejeltük szabadrúgásból a labdát, csak a kapu mellé, ellenfelünk pedig befejelte. Ilyen gólokat nem szabad kapni, akár az elsőt, akár a másodikat nézem. Sokkal nagyobb felelősséggel kell futballozni.


A tények

A DVTK legközelebb vasárnap lép pályára a 6. forduló keretén belül. Hazai környezetben, a diósgyőri stadionban, 15 órától a Pécsi MFC lesz Kondás Elemér együttesének az ellenfele.

(A borítóképen: Kondás Elemér nem lehetett elégedett)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!