megyei III

2021.08.26. 11:00

Máris visszalépett a Kenézlő

Az MLSZ Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatósága arról tájékoztatta kedden az Észak-Magyarországot, hogy egy, megyei III.-ra előzetesen nevezett csapat, a Kenézlő Sport­egyesület bajnokság előtti visszalépése miatt megváltozott a Dél-Kelet csoport létszáma, és ezzel együtt a sorsolás is – a vb egy héttel a bajnokság megkezdése előtt készít új programot. Ennek oka, hogy az eredetileg 15 csapatos bajnokság esetében így is minden héten lett volna egy szabadnapos csapat, amely a visszalépés következtében a legtöbb hétvégén két szabadnapos csapatra duzzadt volna.

Másfelől pontosan a szabadnapos csapatok következtében a bajnokság oda-vissza vágós lebonyolítási rendszerében a 15 csapat esetében 30 fordulóval, míg 14 csapat esetében pusztán 26 fordulóval kell kalkulálni, így az új sorsolás lehetőséget biztosít az idei korábbi befejezésre (nem szükséges mérkőzést játszani decemberben) és a tavaszi későbbi kezdésre.

Természetesen a versenybizottság az újonnan elvégzett sorsolás esetében figyelembe vette, hogy vélhetően az első forduló(k) esetében már megtörtént az utazások megszervezése, illetve elkészült a játékvezetői küldés is. Így a sorsolási számok az alapján kerültek meghatározásra, hogy az 1. forduló beosztása változatlan maradjon, és az eredetileg szabadnapos Tiszabábolna tudjon beugrani a visszalépő Kenézlő helyére. Mindezek alapján azonban a 2. fordulótól kezdődően az eredetileg kiadott menetrend változott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!