Aluinvent-DVTK

2021.08.16. 19:00

Kosárlabda: új diósgyőri igazolás

Hatodik új játékosát szerződtette az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata.

A montenegrói válogatott, Milica Jovanovic a tervek szerint egy hét múlva csatlakozik a hazai élvonalbeli bajnokság rajtjára készülő piros-fehérek keretéhez. A 32 éves, 187 centiméter magas, 4-es és 3-as poszton is bevethető kosaras az előző szezonban a török Izmit csapatánál és a francia Nantes együttesében is szerepelt. A 2021 júniusában rendezett Európa-bajnokságon 13,8 pontot, 5 lepattanót szerzett mérkőzésenként a montenegrói válogatottban.

A diósgyőriek kerete Milica Jovanoviccsal 13 vagy 14 fős lesz, ugyanis az előző szezonban is itt szerepelt kosarasok közül Aho Nina, Bacsó Zsófia, Kányási Veronika, Kiss Angelika, Medgyessy Dóra, Tóth Franka és Vég-Dudás Anna maradt (Chanel Mokango, Montai-Vukov Szonja, Pusztai Petra és Frindt Nikolett viszont távozott), akikhez korábban Bernáth Réka (TFSE-MTK), Cheridene Green (angol, IITW ENEA Gorzow), Márkusz Lilla (DVTK Akadémia, utánpótlásból), Oláh Fruzsina (DVTK Akadémia, utánpótlásból) és Snezana Bogicevic (szerb, ZKK Cinkarna Celje) érkezését jelentették be.

Arról egyelőre nem lehet biztosat tudni, hogy az két hónapra eltiltott amerikai Keyona Hayes marad-e, számítanak-e rá az új évadban is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában