I. DVTK Rakaczki Kupa

2021.08.13. 09:30

Kialakult az elődöntő programja

A DVTK edzőközpontjában két mérkőzéssel befejeződtek a csoportküzdelmek az U16-os fiúk számára első ízben kiírt, DVTK Rakaczki Kupán.

Fotó: Marosréti Ervin

A házigazda piros-fehérek ezúttal szabadnaposak volt, de érdeklődve figyelték a csoport másik két együttesének összecsapását. Ezen az SK Slavia Praha 2-1-re legyőzte az FC Kosice csapatát, így a B csoportban a csehek lettek az elsők, a Diósgyőri VTK a második, a felvidéki gárda pedig a harmadik.

Az A csoportban is kialakult a végeredmény: az NK Osijek a Puskás utána Vasast is legyőzte, így százszázalékos teljesítménnyel nyerték a csoportot. Az angyalföldi fiatalok zártak a második helyen, a PFLA pedig a harmadik lett. Ez alapján az I. DVTK Rakaczki Kupa első elődöntőjét pénteken 14 órától a DVTK U16 és az NK Osijek, a másodikat pedig 18.30-tól a Vasas és a Slavia Praha vívja Putnokon, a Várady Béla Stadionban. A szombati záró napon a helyosztók helyszíne az akadémia edzőközpontja lesz, a döntőt pedig 18 órától a DVTK stadionban rendezik meg.

I.DVTK Rakaczki Kupa

U16-os fiú, utánpótlás labdarúgó torna

A csoport, 3. mérkőzés

Vasas Kubala Akadémia U16 – NK Osijek U16 0-1 (0-0)

DVTK edzőközpont, 50 néző. Játékvezetők: Jakab Gyula, Bodnár Ádám, Forgács Máté.

Vasas Kubala Akadémia U16: Király G. – Laudán Cs., Móga B., Mérey M., Márta L., Gursik A., Lukács M., Rehó B., Kovács K., Molnár Cs., Molnár M. Csere: Iváncsics L., Maier M., Ottucsák Gy., Forgó D., Rózsa D., Rózsa M., Aradi A., Prievara D., Bárány G. Vezetőedző: Nagy Gábor.

NK Osijek: J. Hlapcic – D. Ovar, M. Bosancic, A. Mladinovic, A. Svrzlio, D. Babic, S. Levak, M. Tajs, K. Donkovic, L. Pesetar, M. Jovicic. Csere: D. Danjanovic, L. Lukadinovic, J. Ivancan, N. Durkovic, F. Ivaci, G. Livic, J. Abramovic, D. Skukan. Vezetőedző: Niska Petrovics.

Fotó: Marosréti Ervin

Gólszerző: M. Tajs (0-1) 65. percben.

Nagy Gábor: – Nagyon kemény és harcos mérkőzés volt, rengeteg párharccal és ütközéssel. Kicsit felőröltek minket a végére és az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a mérkőzés folyamán több helyzete volt az Eszéknek. Azt sajnálom, hogy kihagytunk egy ajtó-ablak ziccert 0-0-nál, ha azt értékesítjük, akkor a győzelmet is megszerezhettük volna. Így sincs gond, másodikként jutottunk tovább, folytatjuk a tornát.

Niska Petrovics: – Nehéz mérkőzés volt, mert a Vasas nagyon erős csapat. Tudtuk, hogy ott vagyunk az elődöntőben, ezért néhány játékost pihentettünk. Többen hiányoztak a kezdő sorunkból, akik holnap az elődöntőre majd visszatérnek. Örülök, hogy bejutottunk a legjobb négy közé, boldog vagyok, hogy a hazai csapattal is összemérhetjük az erőnket.

B csoport, 3. mérkőzés

FC Kosice U16 – SK Slavia Praha U16 1-2 (0-2)

DVTK edzőközpont, 50 néző. Játékvezetők: Jakab Gyula, Bodnár Ádám, Forgács Máté.

FC Kosice U16: D. Kalanin – M. Polca, N. Tóth, T. Zelenak, D. Pastor, F. Miklos, S. Vesely, L. Petrik, P. Bojcik, M. Palfi, T. Balog. Csere: M. Kuruc, L. Vodensky, L. Puzder, S. Komarek, F. Fuhan, P. Novák, A. Kacmary, M. Ivan, N. Rebej, M. Figel, S. Glovaczky. Vezetőedző: Dominik Ivanko.

SK Slavia Praha U16: P. Hatas – M. Konecny, L. Kristek, F. Herak, D. Zamazar, D. Pech, J. Lupek, J. Dylan, A. Wselowsky, D. Hanzerka. Csere: T. Boledovic, D. Bouchner, S. Pikolon, D. Hajek, B. Hefner, J. Jinoch, S. Jovanovski, E. Pita, J. Regal, M. Stekly, Z. Teterya. Vezetőedző: David Strihavka.

Fotó: Marosréti Ervin

Sárga lap: S. Pikolon a 63., D. Hajek a 90. percben.

Gólszerző: J. Zeninger (0-1) a 18., L. Kristek (0-2) a 45., S. Glovaczky (1-2) a 64. percben.

Dominik Ivanko: – Az első félidőben nagyon könnyű gólokat kaptunk, amiért csak magunkat hibáztathatjuk. Olyan hibákat követtünk el, ami hozzásegítette az ellenfelet a kétgólos vezetéshez. A mérkőzés azonban két ellentétes félidőt hozott, a szünetig a Slavia dominált, a fordulás után pedig a mi akaratunk érvényesült, A hajrára felébredtünk, jobban futballoztunk, ezért megérdemeltük volna legalább az egyenlítést.

David Strihavka: – A legfontosabb, hogy jó eredményt értünk el, ezzel a győzelemmel továbbjutottunk. A tegnapi döntetlen után komplikált volt a helyzet, de ezzel a sikerrel bejutottunk az elődöntőbe. A DVTK ellen sok lehetőséget kihagytunk, sajnos ez igaz volt a mostani találkozóra is. Hamarabb is eldönthettük volna a vitás kérdéseket, és akkor nyugodtan játszhattunk volna. A meccs utolsó fél órájában a Kassát felhoztuk, a tegnapi szünnap után pedig frissebbek voltak. A vége izgalmasan alakult, de örülök, hogy végül a fiúk kiharcolták az elődöntős részvételt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!