Ifjúsági Cselgáncs EB

2021.08.18. 08:30

Kelemen Adél a rigai ifjúsági cselgáncsozók Európa-bajnokságán

Kedden a lett fővárosban megkezdődött az ifjúsági cselgáncsozók Európa-bajnoksága, amelyen 15 válogatott fiatal képviseli a magyar színeket.

Kolodzey Tamás

Fotó: ÉM-Archívum

Legutóbb, két éve Varsóban rendeztek ifjúsági Európa-bajnokságot, azonban az egy évnyi kihagyás után Rigában újra összemérik tudásukat a korosztály legjobb cselgáncsozói. A kontinensviadalon 15 magyar versenyző, köztük nyolc fiú és hét lány lép tatamira.

A felkészülésről, illetve az esélyekről a szakágak válogatott edzőit, Bíró Norbertet és Bejczi Zsuzsannát kérdeztük. A lányok trénere szerint több érem várományos is akad a keretben, éppen ezért bízik benne, hogy legalább két medállal térhetnek haza az Eb-ről.

– A júliusi, bukaresti Európa-kupa versenyről hazaérkezve egyből a ceglédi válogatott-edzőtáborban folytattuk a munkát. Azonban az Eb-t megelőző utolsó héten már nem központilag, hanem a klubokban zajlott a felkészülés. Mindenki jó állapotban, remek formában várja a viadalt – fogalmazott Bejczi. – Úgy vélem, hogy mind a hét versenyzőnknek megvan az esélye a kiemelkedő szereplésre, de természetesen az utolsó ifi évében járó, Mamira Luca a legfőbb esélyesünk negyvennyolc kilóban. Emellett Szeleczki Szabina két aranyéremmel debütált az idei Európa-kupákon a negyven kilósok között, így ő is joggal pályázhat az éremre. Két dobogó és egy pontszerző hely mindenképpen ott rejlik a csapatban.

A fiúk szövetségi edzője is pozitív előérzetekkel várja a lettországi eseményt.

– Július végén – a lányokhoz hasonlóan – mi is Cegléden dolgoztunk, majd augusztus elején Dunavarsányban töltöttünk egy hetet. A fiúk gőzerővel, keményen végezték a feladatukat, és most kiváló fizikai állapotban várják a küzdelmeket. A felkészülés alatt a Sportkórház is felmérte a sportolóink formáját, a tesztek pedig igazolták, hogy mindenki jó erőben utazhatott Rigába. Többen biztató teljesítményt mutattak a közelmúltban az Európa-kupa legutóbbi állomásain. Az előjelek alapján egy érem és egy pontszerző hely abszolút elvárható a fiataloktól – nyilatkozta Bíró.

(A borítókép illusztráció)


A magyar ifjúsági Európa-bajnoki keret

Fiúk

50 kg: Kollár Ágoston (Ledényi JI), Kollár Sebestyén (Ledényi JI). 55 kg: Major Ádám (BHSE).

60 kg: Gábor Áron (MTK Budapest). 66 kg: Kalász Ádám (MTK Budapest).

73 kg: Domoszlai Zolta (KSI SE). 81 kg: Miklósvölgyi Dániel (Ippon Judo Tatabánya).

90 kg: Kenderesi Péter (Pécsi VSK)

Lányok

40 kg: Szeleczki Szabina (Ceglédi VSE).

48 kg: Mamira Luca (Toto Sport), Vég Luca (Ceglédi VSE).

52 kg: Bognár Inez (BHSE).

57 kg: Szász Hanna (Siklós SE).

63 kg: Kelemen Adél (DVTK).

70 kg: Sági Nikolett (KSI SE)

A program

Augusztus 16., szerda

9.00: férfi 66 és 73 kg, női 52, 57 és 63 kg

15.00: bronzmérkőzések, döntők, eredményhirdetés

Augusztus 17., csütörtök

9.00: férfi 81, 90 és +90 kg, női 70 és +70 kg

15.00: bronzmérkőzések, döntők, eredményhirdetés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában