rali

2021.08.26. 09:30

Jó hajrában reménykednek

Most már tisztán látszik, hogy a külföldi versenyzők, a két világbajnok érkezése nem jött jól Bodolai Lászlónak és Deák Attilának.

A miskolci kettős ugyanis emiatt több pódiumos helyezéstől esett el, de a hátralévő két versenyen azon lesznek, hogy javítsanak a jelenlegi helyezésükön. Erre most itt a lehetőség, hiszen Bodolaiék is ott lesznek a magyar bajnokság soron következő futamán. Abban bíznak, hogy a hétvégi Vértes Rallyn az élmezőnyben kell számolni velük.

Pódiumra vágynak

- Az elmúlt két versenyünk nem sikerült jól a Vértesben, de reméljük, hogy a rossz sorozatunk ezúttal megszakad. Jó pályákon, kiváló rendezvényen autózhatunk, ezért jó lenne, ha ez végre kellő eredménnyel is párosulna – fogalmazott a futam előtt Bodolai László. – Ha felidézem a tavalyi futamot, akkor egy buta hiba sejlik fel elsőként. A nézőktől nem láttuk a táblát, ezért hamarabb mentünk be az egyik időellenőrzőbe, amiért természetesen büntetést kaptunk. Csak magunknak köszönhetjük, hogy végül a tizedik helyen zártunk. Egy évvel korábban pedig már a Kőhányáson elment a kormányszervónk, ezután pedig még egy gyorsaságit teljesíteni kellett a szervizig. Összességében azonban nem panaszkodunk, mert végig csináltuk, tapasztalatot gyűjtöttünk, amit talán idén majd kamatoztatni tudunk.

Bodolai László szerint az esztendő első részében voltak azok a rendezvények, amelyek számukra erősek szoktak lenni. Idén azonban a helyzetüket nehezítette, hogy eleinte fékproblémákkal küzdöttek, ami ugyancsak visszaköszön a korábbi helyezéseken. Ezt csak tetézte, hogy a Salgó Rallyn negyedik helyen álltak, amikor felborultak, ez egy kicsit a páros kedvét szegte. Most azonban abban reménykednek, hogy a hátralévő két futamon melléjük szegődik a szerencse.

Ismerős környezetben

- Most már rendben van az autó, és mi is kihevertük az elmúlt időszak negatív szériáját. Tudjuk, hogy több van bennünk, amit szeretnénk már most hétvégén megmutatni – folytatta Bodolai László. – A környezet ismerős lesz számunkra, a felkészülést pedig már korábban megkezdtük. Nagyon sok belső és külső kamerás felvételt megnéztünk az elmúlt időszakban, és találtam néhány olyan pontot, ahol az elmúlt években tévesen ítéltem meg az optimális sebességet. Bízom benne, hogy ennek is köszönhetően sikerül gyorsulunk, felvenni a küzdelmet az élmezőny tagjaival. A rendező ezúttal érdekes összetételt választott, mert szerintem már az első nap el fogja dönteni az abszolút sorrendet. Vasárnap már nem várhatóak akkora különbségek, ezért alaposan be kell kezdeni, nem lehet egyáltalán spórolni. Az időjárás is beleszólhat az eredmények alakulásába, eddig ezzel sem volt szerencsénk, hátha most másképp alakul a helyzet. Rengeteg nagy sebességű, lobogós szakasz vár ránk, amit be kell vállalni, ha jól akarunk szerepelni. Harcolunk, küzdünk, ha nem fog esni, akkor imádni fogjuk ezt a versenyt. Ha másképp alakul, akkor viszont óvatosabban kell közlekedni, mert ez vezethet majd sikerre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában