Mezőkövesd Zsóry FC vs. Zalaegerszegi TE FC

2021.08.07. 13:00

Három pontból hatot csinálhat a mezőkövesdi csapat

Augusztus 7-én, szombaton hazai környezetben szerepel a fürdővárosiak élvonalbeli futballcsapata.

Kolodzey Tamás

Fotó: MZSFC.hu

Az NB I.-es bajnokság második fordulója keretében 17 óra 45 perckor kezdik a Mezőkövesd Zsóry FC – Zalaegerszegi TE FC találkozót. A nyitány a dél-borsodiaknak sikerült jobban: Pakson nyertek, a zalaiak pedig otthon ikszeltek a Mol Fehérvár FC-vel. Amennyiben a sárga-kékek érvényesítik a hazai pálya előnyét, akkor remek kezdéssel rukkolnak ki, és nyugodtan várhatják a folytatást.

Tükörkép

A zalai gárda az előző szezonban a 9. helyen végzett a tabellán. Érdekesség, hogy a gólkülönbségük 58–58 volt, amellyel a lőtt és kapott gólokat tekintve is a negyedik helyen végeztek a mezőnyben. Tőlük több gólt csak a Paks (76), a Ferencváros (69) és a Mol Fehérvár (68) szerzett, a kapott gólok listáján a Budafok (74), az Újpest (67) és a Paks (64) végzett a dobogón. Keretükben több változás is történt a nyáron: kilenc játékos érkezett, és ugyancsak kilenc távozott, és a szakmai stábban is történtek változások, Sallói István sportigazgató három év után távozott a klubtól.

A hazaiak az első osztályban hatszor játszottak az zalaegerszegiekkel. A tavalyi szezonban egy-egy győzelem, döntetlen és vereség volt a mérlegük vendégükkel szemben, összesítésben pedig teljesen kiegyenlített a párharc, hiszen mindenből kettő került a „kalapba”. Legutóbb 1–1-es döntetlennel zárult az első mezőkövesdi mérkőzés, Zalaegerszegen 3–0-ra nyertek a hazaiak, míg márciusban Cseriék 2–0-s sikert arattak. Különlegesség, hogy éppen az említett 3–0 után kezdődött meg klub élvonalbeli történetének eddigi leghosszabb veretlenségi szériája, hiszen tizenhárom bajnoki mérkőzésen nem talált legyőzőre.

Minden meccs nehéz

– A Paks elleni sikerünk már a múlthoz tartozik, én pedig nem akarok a múlttal foglalkozni – mondta Pintér Attila, a „matyók” vezetőedzője. – Ugyanakkor azt gondolom, hogy minden győzelem nagyon fontos és jó érzés, hiszen a három pont megszerzése az elvégzett munka gyümölcse. Ahogy korábban többször mondtam, egy meccs sem könnyű ebben a tizenkét csapatos bajnokságban, minden mérkőzésen meg kell küzdeni a három pontért. A Zalaegerszeg megmutatta az erejét a Mol Fehérvár ellen, ráadásul tudomásom szerint múlt héten két-három minőségi játékost igazolt, akikkel sokat erősödött. Most még korai lenne egy-egy csapat erősségeiről és gyengeségeiről beszélni, ehhez el kell telnie négy vagy öt fordulónak. Addig is fontos, hogy alaposan felkészüljünk az ellenfélből, és igyekezzünk az akaratunkat rájuk erőltetni. Nehéz helyzetben vagyunk, hiszen két balhátvédünk, Vadnai és Vajda S. sem áll rendelkezésre. Vajda kiesését nagyon sajnálom, hiszen rendkívül jó gondolkodású játékos, igazi csapatember, az elvesztése komoly érvágás számunkra. A szurkolóink minden találkozón nagyon fontos „kellékek”, pluszenergiákat mozgósítanak, most is nagy szükségünk lesz rájuk.

Egy változás várható

A hazaiak közül Vadnai és Vajda S. sérült, ők nem szerepelhetnek. A győztes csapaton ne változtass elv alapján – egy kivételével – szinte bizonyosan a Pakson szerepeltek futnak majd ki a gyepre. A várható kezdőcsapat: Antal B. – Farkas D., Pillár, Katanec, Szépe – Chrien, Cseri, Karnitski, Besirovic – Jurina, Nagy D.

(A borítóképen: Besirovic volt a mezőkövesdiek egyik legjobbja Pakson)


A hétvégi program

NB I., 2. forduló

Augusztus 7., szombat

17.45: Mezőkövesd Zsóry FC – Zalaegerszegi TE FC

20.00: MTK Budapest – Budapest Honvéd

Augusztus 8., vasárnap

17.45: Debreceni VSC – Újpest FC

20.00: Puskás Akadémia FC – Paksi FC

Szeptember 22., szerda

20.00: Mol Fehérvár FC – Ferencvárosi TC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!