Megyei III.

2021.08.17. 13:00

Ezúttal nem négy, hanem két csoportban küzdenek majd a megyei III. osztály csapatai

Molnár István

A labdarúgó megyei III. osztályban – amely a sportág legalsóbb szintje – tavaly, a 2020/2021-es idényben 28 csapat fejezte be a küzdelmeket, 4 csoportban (Kelet, Nyugat, Észak, Dél) egyaránt 7-7 klub. Az aranyérmeket Kesznyéten (Kelet), Hódoscsépány (Nyugat), a Hid­végardó KSK (Észak), valamint a Tiszapalkonyai SE (Dél) gyűjtötte be, vagyis szerzett ezzel együtt jogot arra, hogy a 2021/2022-es szezont már a megyei II.-ben kezdje meg. Az osztály beosztásából azonban kiderült, hogy a négy első helyezett közül végül a tiszapalkonyaiak nem vállalták a részvételt. A hivatalos indoklás szerint az utánpótláscsapat hiánya miatt, így újra a megyei III.­-ban indulnak. A Borsodszentgyörgyi SE a Nyugat csoportban a második helyen zárt a Hódoscsépány mögött, azonban a megyei igazgatóság felkérte a második vonalbeli részvételre, amit elfogadott – és be is sorolták őket a megyei II. Észak csoportjába.

Amennyiben kell, halasztják

Az előzőleg megyei II.-es (de időközben visszalépett) csapatok közül Alsóvadász és Cserépfalu is a harmadik osztályban kezdi meg az évadot, csakúgy, mint új belépőként Tard, Boldva, Zubogy, Hejőpapi, Szomolya (Garvittax Focisuli) és Kenézlő. A tényekhez tartozik az is, hogy az egy évaddal ezelőtt a megyei III.-ban szereplő Mezőkeresztes II. (Dél csoport 6.), Szirma SE (Kelet csoport 5.) és Sajókaza (Nyugat csoport 6.) nem adott be nevezést.

A csapatok többségének kérése az volt, hogy a versenybizottság módosítsa a csoportbeosztást, mégpedig oly módon, hogy a négy 7-7 csapatos csoport helyett kevesebb csoport legyen több együttessel. Így született meg az a döntés, hogy a 2021/2022-es bajnokságban két megyei III.-as csoport lesz, Észak-Nyugat, illetve Dél-Kelet elnevezéssel, és előbbiben 14, míg utóbbiban 15 egyesület fog összecsapni egymással 26, valamint 28 forduló keretében. Így tehát összesen 29 csapat vesz részt a megyei III.-as bajnokságban, a tavalyi 28-cal ellentétben.

A megyei igazgatóság versenybizottsága figyelembe vette a nyári szünetet, valamint a közelgő hétvégét (augusztus 20.), így a soros bajnoki pontvadászat augusztus 28–29-én veszi kezdetét.

Az elképzelések szerint az őszi szezon november 20–21-én érne véget az Észak-Nyugat csoportban, a másikban később, ám amennyiben az időjárás közbeszólna, akkor a Dél-Kelet csoport utolsó őszi körének meccseit áttolnák 2022 tavaszára. Mivel a megyei II. osztály három csoportjából egyaránt két-két klub búcsúzik a szezon végén, így jelenleg a megyei III. érmes helyezettjei (első, második és harmadik) jövő nyáron feljutnak a második vonalba.

– Vannak különböző tények, amelyekkel mi sem tudunk szembemenni, ugyanakkor próbáljuk a lehető legtöbb támogatást megadni a lehetőségekhez mérten ahhoz, hogy ahol szeretnének, ott tudjanak csapatot versenyeztetni, futballt csinálni – mondta Sajti Viktor, az MLSZ Borsod-Abaúj-Zemplén megyei igazgatója, hozzátéve: – A kilencvenszázalékos díjcsökkentést például, amely ötfajta díjat takar, minden amatőrcsapat megkapja, alanyi jogon. A megyei III.-ban a legfontosabb, hogy legyen egy, a minimális pályarendszabályoknak megfelelő játéktér, lehetőleg öltözővel, bár a települések ezt meg tudják oldani más létesítményükben is. Lényeges, hogy a pályahitelesítésekhez, minden bajnoki osztályban, kötelező a hordozható mobil defibrillátor megléte, s ennek a költsége csupán 10 százalékban terheli az adott egyesületet. A használatához szükséges olyasvalaki, aki elvégez egy kétnapos, ingyenes, egészségügyi tanfolyamot, ami kiváltható olyan személlyel, akinek helyben van már ilyen képzettsége.


Labdarúgás: a megyei III. csoportbeosztása

Észak-Nyugat csoport (14): Alsószuha SK, Alsóvadász SE, Boldva KSE, Bükkszentkereszt SK, Dédestapolcsány KSE, Felsőtelekes KSE, Hangony-Fenyvesalja TC, Jákfalva SE, Kurityán KSC, Martonyi SE, Nagybarcai SBE, Szuhogy SE, Trizsi SC, Zubogy KSE.

Dél-Kelet csoport (15): Cserépfalu SC, Főnix SE Hejőszalonta, Garvittax Focisuli Szomolya, Hejőpapi SE, Hercegkút TC, Ináncs KSE, Kenézlő SE, Mezőnyárád SE, Monok KKSE, Sajóörös KSE, Taktaszada KSE, Tard SE, Tiszabábolnai SE, Tiszapalkonya SE, Titán SE Szentistván.

(A borítóképen: Hejőpapi csapata az egyik új résztvevő a megyei III. osztályban)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában