Mezőkövesd Zsóry FC

2021.08.28. 13:00

Az első a másodikat fogadja

Szombat délután vendégként küzd a pontokért a fürdővárosiak élvonalbeli labdarúgócsapata.

Kolodzey Tamás

Fotó: Gál Péter

Az NB I.-es bajnokság ötödik fordulója keretében szombaton 16 órakor kezdik a Kisvárda Master Good – Mezőkövesd Zsóry FC mérkőzést, melynek pikantériája, hogy a pillanatnyi keleti első a szintén keleti harmadik helyezettet fogadja, ilyenre is ritkán adódik példa, hiszen a legjobbak mezőnyét általában budapesti vagy a dunántúli fellegvárak együttesei vezetik.

Supka helyett Janeiro

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei alakulat nagyszerűen kezdte az idei szezont: a nyitófordulóban nagy meglepetésre idegenben 2–1-re legyőzte a bajnoki címvédő Ferencvárost, majd a Gyirmót FC Győrt otthon, az MTK Budapest csapatát pedig idegenben fektette két vállra. Az előző fordulóban megszakadt a gárda sikerszériája, vendégként ugyanis 2–1-re veszített a Mol Fehérvár együttesénél, ennek ellenére a kisvárdaiak 9 ponttal, 7–5-ös gólkülönbséggel az élen állnak. Házuk táján az egyik legfontosabb változás a kispadon történt, Supka Attilától a másodosztályú Szegedet irányító portugál Joao Janeiro vette át a stafétát. A távozóik között volt két meghatározó játékos, Sassá és Viana, az érkező oldalon azonban öt játékost könyveltek el.

A sárga-kékek keretében is nagy volt a mozgás, és azok közül, akik befutottak, a Fradi elleni 4–1-es vereségüket követően többen ki- és bekerültek az együttesbe. A Gyirmót ellen kimaradt például Antal B. és Pillár, bekerült viszont két külföldi, az olasz Piscitelli és a spanyol Martinez, akik jó teljesítményt nyújtottak a kisalföldiek ellen, így valószínűleg újra a kezdők között találják majd magukat.

Tükörkép

A felek egymás ellen már kilenc összecsapásnál tartanak a legjobbak között. Az összesített mérleg teljesen kiegyenlített: három győzelem, három döntetlen, három vereség. A statisztikai mutatóból arra lehet következtetni, hogy a csapatok megosztoznak a pontokon, vagy döntetlenhez közeli eredmény születik a kilencven percben. Tavaly egyébként a szabolcsiak oldalára billent a mérleg nyelve, hiszen a három mérkőzésből kettőn diadalmaskodtak, egy csata pedig iksszel zárult. Októberben Mezőkövesden 2–1-re, áprilisban 1–0-ra nyert a Kisvárda, januárban pedig gól nélküli döntetlen született a mostani vendéglátó otthonában.

Az igazgató bizakodik

– Tényleg elvétve adódik klubunk történetében olyan, hogy a pontok alapján második-harmadikként utazunk az előttünk állóhoz, bár a péntek esti Zalaegerszeg – Budapest Honvéd mérkőzés után elvben még módosulhat a táblázat – jegyezte meg pénteken délután Hagyacki József, az MZSFC ügyvezető igazgatója, majd így folytatta: – Természetesen jelen leszek a találkozón, miként klubunk más vezetői beosztású tisztségviselői, aztán szurkolói buszt is indítunk. Mivel Kisvárda viszonylag közel van Mezőkövesdhez, most csak a meccs napján utaznak el a fiúk, akik magától értetődően nyerni akarnak, mint mindig és mindenki ellen. A múlt vasárnap nagyon sajnáltuk az elveszített pontokat, de nem tudtunk a kapuba találni, ezért a nulla-nullával csak eggyel gyarapítottuk az egységeink számát. Minden mérkőzést persze nem lehet megnyerni, ilyen bravúrra a világ legjobb csapatai sem képesek. A szakemberek zöme úgy van ezzel az összecsapással, hogy ha szerzünk egy gólt, akkor nem kapunk ki. Így legyen, garancia persze semmire sincs a tizenkettes mezőnyben, ugyanis sokszor előfordult már, hogy többször is a hálóba juttattuk a játékszert, mégis veszítettünk. Csapatunkat egyáltalán nem féltem, mert jól kezdtük a szezont, jó formában vagyunk, és ha a szokott masszív teljesítményünket nyújtjuk, akkor eredményesen térünk majd haza.

A vendégeknél Pillár, Vadnai és Vajda S. sérülés miatt nem szerepelhet, ennek „fényében” a várható kezdőcsapat: Piscitelli – Farkas D., Kocsis G., Katanec, Martinez – Karnyicki – Madarász, Cseri (Cseke), Besirovic – Vutov (Nagy D.), Jurina.

(A borítóképen: Drazic (sárgában) sokat tehet a vendégek sikeréért)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában