Vértes Rally

2021.08.27. 18:00

A pécsi produkcióját másolná a Vértesben Mads Østberg

A pécsi produkcióját másolná a Vértesben Mads Østberg.

Augusztus utolsó hétvégéjén ismét a magyar ralibajnokságban versenyez a WRC2 regnáló bajnok párosa, Mads Østberg és navigátora, Torstein Eriksen. A Citroën Rally Team Hungary színeiben induló norvég kettős győzelemmel ünnepelhette legutóbbi szereplését Pécsen és a csapat most is nyerni szeretne a Mór központú Vértes Rallye-n. A Tagai Racing Technology által biztosított Citroën C3 Rally2 autójukkal csütörtökön tesztelnek, pénteken a pályabejárást teljesítik, szombat – vasárnap a Vértes aszfaltos útjain zajlik a futam.

Hosszú idő után

Két hónapja láthatták utoljára a magyar raliszurkolók a hazai bajnokságban versenyezni – a világbajnoki sorozatban is szereplő, tavaly WRC2 bajnoki címet szerző – Mads Østberget és navigátorát, Torstein Eriksent. A Mecsek Rallye-n magabiztosan, végig dominálva versenyeztek, de a pilóta a futam végén külön megjegyezte, hogy milyen kemény csatákat vívtak a magyar párosokkal.

- Nagyon örülök, hogy újra Magyarországon versenyezhetünk. Sajnos az előző bajnoki futamot ki kellett hagynunk, mivel ütközött a világbajnokság és a magyar bajnokság naptára, de most újra itt vagyunk – mondta Mads, aki most is boldogan emlékszik vissza a pécsi pezsgőzésre.

Jó felkészülés

A Tagai Racing Technology nem csak a magyar, de a WRC2 bajnokságban is együtt dolgozik a norvég duóval. A Citroën C3 Rally2 versenyautóval legutóbb Észtországban versenyeztek, a magyar futam után az Acropolis Rallye lesz a következő megmérettetésük.

- Nagyszerű felkészülés számomra, hogy részt vehetek a magyar ralibajnokságban, hiszen nagyon élvezem, hogy komolyakat harcolunk. Azt gondolom, ez mindenkit motivál. Belső kamerás felvételekkel készültünk fel a Mór és Oroszlány környékén található pályákra. Újabb nehéz verseny előtt állunk, jó gyorsasáik, jó küzdelmek várnak ránk. Bízunk benne, hogy sok néző jön el most is a versenyre.

Szombaton az Oroszlány – Kőhányás közötti szakaszt kell háromszor teljesítenie a mezőnynek. Ez a gyorsasági a maga 17 kilométerével a verseny leghosszabb szakasza. Ezután Mór főterére várja a rendezőség és a versenyzők is az érdeklődőket, hogy aztán vasárnap nyolc szakaszt teljesítve újra a móri Szent István téren pezsgőzhessenek a legjobbak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!