Magyar Kupa

2021.08.19. 07:00

A cigándiak mentek tovább a 0–18 után is

Az ellenfélnél jogosulatlanul szerepelt az egyik játékos, így a CISE került a 2. fordulóba.

Molnár István

A női nagypályás Magyar Kupában a hét végén rendezték meg az 1. fordulót, amelynek keretében két megyei NB II.-es csapat lépett pályára. A Kazincbarcikai SC magabiztosan győzött Egerben (5–0), míg a Cigánd SE ­18–0-ra kikapott a Nyírség NSC-től idegenben, úgy, hogy a vendég bodrogköziek csupán tíz játékossal tudtak kiállni az összecsapásra.

A Magyar Labdarúgó-szövetség versenybizottsága azonban utólag módosította, törölte a végeredményt, és a meccset 3–0-s eredménnyel a cigándiak javára igazolta, mivel a szabolcsiak egyik labdarúgója jogosulatlanul szerepelt a találkozón. A 64. percben pályára lépő Ondó Bernadett ugyanis korábban éppen a cigándiak futballistájaként a Magyar Kupa 2020/2021-es évadának 1. fordulójában, a tavaly augusztus 10-én lejátszott CISE – FC Hatvan találkozó 80. percében piros lapot kapott, amelyért a szövetség fegyelmi bizottsága 2020. augusztus 18-i ülésén egy női nagypályás Magyar Kupa-mérkőzéstől eltiltotta. Tehát ezt le nem töltve lépett pályára – jogosulatlanul – a múlt hét végén.

Így tehát nemcsak a KBSC, hanem a CISE is várhatta a kupa 2. fordulójának keddi sorsolását. Ezen kiderült, hogy a barcikaiak a Monori SE-vel, míg a cigándiak az FC Hatvannal találkoznak, mindkettő hazai környezetben. A hivatalos játéknap: augusztus 21., 22. A továbbjutó nyolc klub már NB I.-es ellenfelet is kaphat a harmadik körben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!