rali

2021.07.20. 18:30

Újra a dobogóra állhattak

Megtört a pechszéria, ugyanis Turán Frigyes és Bagaméri László felért az ORB összetett második helyére a murvás Székesfehérvár-Veszprém Rallyn.

Az összeszokott versenyzőpáros sokáig vezette a mezőnyt a Volkswagen Polo GTI R5-tel, majd egy műszaki hiba miatt több mint egy perces hátrányba kerültek. A csapat azonban orvosolni tudta a műszaki hibát, innentől kezdve pedig megkezdődött a felzárkózás. Egészen a második helyig.

Hajtás nélkül

- Nagyon szeretem a murvás versenyeket, alapvetően jól is indult számunkra az első versenynap, magabiztosan, gyorsan tudtunk menni, domináltunk az első körben – tekintett vissza Turán Frigyes. – Az autónk is fantasztikus volt, jól működtek az abroncsaink, egészen a harmadik gyorsasági szakaszig vezettük a versenyt. A napot záró várpalotai szakaszon azonban hirtelen megszűnt az első hajtásunk, lecsúsztunk az útról, megforogtunk és több mint egy percet kaptunk a többiektől. A szerencsétlen műszaki hiba miatt a vezető pozícióból az ötödik helyre csúsztunk vissza, innentől az volt a célunk, hogy a második nap minél gyorsabban felzárkózzunk és elcsípjünk egy dobogós helyet.

Bagaméri László navigátor szerint viszontagságos futam van a hátuk mögött, de az a legfontosabb, hogy a végén megtört a versenyek óta tartó átok. Az összetett értékelés harmadik helye tűnt reálisnak, de a végén még ettől is sikeresebb lett számukra a Székesfehérvár – Veszprém Rally.

- Egész könnyedén jöttünk vissza a dobogó harmadik fokára, az viszont látszott, hogy az élen autózó srácokat nagyon nehéz lesz utolérni – folytatta Bagaméri László. – A rali azonban egy olyan sport, ahol bármikor, bármi megtörténhet. Az utolsó gyorsasági szakaszon, a powerstage-en Hadik Andrisék lecsúsztak az útról, kiestek a versenyből, így felértünk az abszolút második helyre.

Pechszéria vége

Turán Frigyes úgy látja: nagyon fontos volt, hogy a peches bajnoki futamokat követően végre melléjük álljon a szerencse. Ez is kellett ahhoz, hogy másodikként érjenek célba Veszprémben.

- Nem kiabáljuk el, de nagyon örülünk, hogy megszakadt ez a negatív sorozatunk. Sajnáljuk, hogy Hadik Andrisék kiestek, de örülünk, hogy jól vannak – folytatta Turán Frigyes. – Persze nem ilyen áron szerettük volna megszerezni a második helyet, de boldogok vagyunk, hogy beérett a munkánk gyümölcse. Talán, ha nincs a szombati műszaki hibánk, a tempónk alapján is ez lett volna a realitás. Minden pályán jól mentünk, – egyedül Kislőd volt, ami annyira nem feküdt – igyekeztünk taktikusan és látványosan versenyezni, hogy a szurkolóinkat is kiszolgáljuk. Nagyon köszönjük a Korda Racingnek a szombaton végzett nagyszerű munkát, a remek hétvégét a csapatnak, a szurkolóinknak és támogatóinknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!