futás

2021.07.04. 15:00

Tájékozódási futás: a keretben

A napokban megtartotta első ülését a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség új elnöksége, ahol döntés született a bizottsági struktúráról, illetve a felnőtt világbajnokság és az ifjúsági Európa-bajnokság indulóinak kijelöléséről is.

A július 3–9. között Csehországban megrendezendő felnőtt vb-csapatra Szerencsi Ildikó szövetségi kapitány tett javaslatot. A 2021. tavaszi válogatóversenyek közül egy igényelt átszervezést: az első sprint válogatóra a tervezettnél három héttel később, Miskolcon került sor. A válogatóversenyek eredményei alapján automatikusan a csapatba került Bakó Áron és Baumholczer Máté, illetve Weiler Virág, Gárdonyi Csilla és Sárközy Zsófia. A csapat összeállításánál az egyéni preferenciák mellett fontos szempont volt a Világjátékok szempontjából elsődleges kijutási lehetőséget nyújtó számok (sprint, sprint váltó, középtáv) lehető legerősebb összeállításának kialakítása is. Így a szövetségi kapitány szubjektív alapon Tugyi Leventét (Diósgyőri VTK), Bujdosó Zoltánt, illetve Mérő Dominikát jelölte a csehországi felnőtt vb-re utazó csapatba, amit az elnökség elfogadott. Szerencsi Ildikó tájékoztató jelleggel a versenyzők versenyszámokra lebontott programját is ismertette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!