Rally

2021.07.02. 09:15

Rajt-cél győzelem a Citroënnel

A norvég világbajnok először tudott futamot nyerni abszolútban a Mercarius Országos Rally1 Bajnokságban.

Marosréti Ervin

Fotó: Dudas Endre - DuEn

A Citroën Rally Team Hungary párosa, Mads Østberg és navigátora, Torstein Eriksen végig vezetve nyerte meg a Magyar Rally Bajnokság negyedik futamát, az 54. Mecsek Rallye-t. A norvég páros nagyon jól érezte magát a pécsi megmérettetésen, ahol rég nem látott tömegek nézték meg a versenyautókat mind a szervizparkban, mind a pályák mellett.

A Citroën C3 Rally2 hiba nélkül teljesítette a versenytávot, Madsék tízből nyolc szakaszt megnyertek, a verseny után mégis úgy nyilatkozott a WRC2 világbajnoka, hogy nagyon jó küzdelem volt, a magyar mezőny eleje a világbajnokságon is elöl versenyezne.

Nagy melegben

Forró időjárást ígértek a meteorológusok, és ez nem is volt másképp az 54. Mecsek Rallye-n, június utolsó hétvégéjén. A Historic Európa-bajnoki mezőnnyel kiegészült magyar bajnoki futam a klasszikus, aszfaltos pályáival várta az indulókat. Péntek este egy gyorsaságit kellett teljesíteni, hogy aztán a szombati kánikulában kilenc szakasz után kialakuljon a végső sorrend.

A Tagai Racing Technology csapata által felkészített Citroën C3 Rally2 versenyautójával Mads Østberg és Torstein Eriksen egy sikeres teszt után érkezett a futamra, ahol viharos idő fogadta a párosokat pénteken. A villámlások és a vakuk villogása mellett nehéz volt úton tartani az autót a csúszós pécsváradi nyitó szakaszon. A legjobb időt futotta a norvég duó.

Végig vezetve

Szombaton is végig dominálva versenyzett a Citroën Rally Team Hungary párosa, a vezetést egyszer sem átadva másnak. A pilóta minden gyorsasági szakasz végén mosolygott, és minden alkalommal elmondta, mennyire tetszenek neki ezek az igazi rallypályák, a technikás részektől a tempós, lobogós szakaszokig.

– Nem volt könnyű – mondta Mads a céldobogó előtt. – A magyar pilóták nagyon erős ellenfelek, biztos vagyok benne, hogy a világbajnokságon is jól helyt állnának. Jó küzdelmeket vívtunk, a legjobbat kellett kihoznunk magunkból a győzelemért.

Amikor a futamról és a környezetről kérdezték, akkor is csak jókat tudott mondani a WRC2 regnáló bajnoka.

– Nagyon szép város Pécs, mosolyognak az emberek. A gyorsaságik is igazán lenyűgöztek, technikás, jó vonalvezetésű szakaszok. Jó érzés volt ennyi néző előtt versenyezni. Köszönjük mindenkinek, aki itt volt és kilátogatott a versenyre.

Veszprém kimarad

A magyar bajnokság következő futama a július közepén megrendezendő Székesfehérvár – Veszprém Rallye lesz, ahol nem tud indulni a Citroën Rally Team Hungary egysége.

– Sajnos egy időben lesz a következő észt WRC2 futamunkkal a következő magyar bajnoki hétvége, így augusztus végén a Vértes Rally lesz, amikor legközelebb újra Magyarországon versenyezhetünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában