Atlétika

2021.07.20. 11:00

Nyolcadik helyen zárt a döntőben Tóth Anna

Az elmúlt napokban az észtországi Tallinnban megrendezett U20-as atlétikai Európa-bajnokságon szerepelt a Miskolci Sportiskola sportolója, Tóth Anna.

Molnár István

20210707 Miskolc Tóth Anna, a Miskolci Sportiskola atlétája pár nap múlva Észtországba utazik a korosztályos atlétikai Európa-bajnokságra. Helyszín: Egyetemváros, Atlétikai Centrum. Fotókon: Tóth Anna atléta, gátfutó Fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország

Forrás: ÉM

Amint arról már írtunk, a 100 méter női gáton szereplő borsodi versenyző pénteken továbbjutott előbb a selejtezőből, majd a középdöntőből is, így szombaton délután starthoz állhatott a szám fináléjában. A döntőt végül a svájci Ditaji Kambundji nyerte 13,03 másodperccel, míg Tóth Anna 14,31-es idővel a 8. helyen érkezett a célba.

– Anna a döntőben is jól futott egészen az utolsó gátig, ahová ötödikként érkezett. A dobogós pozícióban futók közelsége egy technikai hibába hajszolta Annát, aki megbotlott, és elesett ezen az utolsó gáton. Emiatt a 8. helyen ért célba, ami így is minden előzetes várakozásunkat felülmúló szép siker! – közölte az Északkal a helyszínről Tigyi József, Tóth Anna edzője.

(A borítóképen: Tóth Anna)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!