Az én olimpiám: Deák Bárdos Mihály

2021.07.28. 09:45

Négyszer maga is átélte az ötkarikás hangulatot

A hajdani olimpikon szerint a profi sportolók csak a versenyeikre koncentrálnak.

Kolodzey Tamás

20200901 Miskolc fotó: Vajda János VJ Észak-Magyarország Interjú: Deák-Bárdos Mihály olimpikon birkózó.

Forrás: ÉM-Archívum

Fotó: Vajda János

A Miskolci Sportiskola szakmai vezetője – az egykori sikeres birkózó – szabadságát tölti, így mindenevő, már ami a tokiói ötkarikás játékokat illeti.

Bárki érmet szerezhet

– Hajnaltól délutánig igyekszem mindent megnézni, ha pedig valamiről lemaradok, az ismétléskor erre koncentrálok – kezdte Deák Bárdos Mihály, aki műfajának megyei szakszövetségét is vezeti, továbbá a piros-fehérek szakosztályában is tevékenykedik, majd így folytatta: – Az én esetemben talán természetes, hogy visszagondolok hajdani önmagamra, és nosztalgiázom, elvégre „csak” négy olimpián jártam versenyzőként. Reggeltől estig eszemben van, hogy amit más csak a televízióban láthat, én a helyszíneken éltem át. Igaz, nekem üres csarnokokkal nem volt dolgom, de a profiknak ettől függetleníteniük kell magukat. Ők nem töprengenek a tesztelésen, a biztonsági ellenőrzéseken, nekik az a dolguk, hogy felmenjenek a pályákra, a szőnyegekre, a tatamikra, vagy éppen beüljenek a hajóikba, és koncentráljanak saját előadásukra, az ellenfeleikre, és hozzák ki magukból a maximumot. Amennyiben ezt megteszik, a helyezésüktől függetlenül már elégedettek lehetnek.

A sportvezetőt ezután jóslásra kértük, de kitérő választ adott:

– Nem kenyerem a tippelgetés, ötösöm sem volt még soha a lottón. Maradok a kaptafánál: birkózásban olyan csapatunk van, hogy a Tokióba kijutottak közül bárki érmet szerezhet, ehhez ugyanis megvan a kellő tudásuk, a többi a pillanatnyi formán és a szerencsén múlik. Mivel kis hazánkban mindenki és mindent az aranyakban mér, annyit megengedek magamnak, hogy kijelentem: a kötöttfogású szakág kiküldöttei között akár végső győztes is lehet.

(A borítóképen: Deák Bárdos Mihály)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!