PannErgy-Miskolci VLC

2021.07.06. 09:00

Még egy kis idő a seregben

Elkezdte a felkészülést a következő idényre a PannErgy-Miskolci VLC férfi vízilabdacsapata.

Molnár István

Fotó: Ádám János

Az előző szezonban a 9. helyet szerezte meg a 16 csapatos férfi OB I.-es bajnokságban a miskolci vízilabda-együttes, amely a május 1-jei szezonzáró találkozót követően két hétig még edzésben maradt. A keretben azóta történtek változások (heten eligazoltak, kilencen érkeztek), hétfőn reggel a keret tizenhat tagja közül tizenöt jelent meg az Egyetemvárosban található atlétikai centrumban, ahol futballoztak egyet a pólósok. Az egyetlen hiányzó a magyar–izraeli kettős állampolgár, az 1999-es születésű Tamir Fried volt, aki a közel-keleti országban teljesíti katonai szolgálatát, és csak később érkezik vissza a klubhoz.

Fiatal, sikeréhes

Tíz órakor már Bachner András szakmai igazgató tartott rövid eligazítást a csapatnak a Kemény Dénes Városi Sport­uszoda előtti téren, aki elöljáróban azt mondta a játékosoknak: reméli, hogy jó lesz majd a társaság, és jó lesz a hangulat, a csapat kohéziója.

– Szeretném megragadni az alkalmat arra, hogy újból köszönetet mondjak névadó főszponzorunknak, a ­PannErgy Nyrt.-nek az évek óta tartó együttműködésért, támogatásért, a jövőbeni bizalomért. Ezen szponzoráció nélkül nem tudnánk biztosítani a működéshez szükséges anyagi hátteret – fogalmazott immár lapunknak a klub szakmai vezetője. – Ugyancsak köszönet Németh Juditnak, a Miskolci Fürdők Kft. ügyvezetőjének, ugyanis megállapodtunk abban, hogy a vizes tréningeket szerdától a miskolctapolcai strandfürdőben végezzük.

Bachner András a szakmai elvárásokról, célokról is beszélt az Észak-Magyarországnak.

– Ismét egy nagyon fiatal, sikerre éhes csapat jött össze, szeretnénk ebből az átalakulásból is a lehető legtöbbet kihozni, miként az elmúlt évben – közölte a szakmai igazgató. – Azzal, hogy pontosan kitűzzük a célt, meg kell várnunk azt, hogy a többi klubnál milyen átalakulások, változások lesznek még, tehát erről csak a mezőny pontos ismeretében lehet majd beszélni. Az előző bajnokságot a 9. helyen fejeztük be, a minimális elvárás a csapattal szemben az, hogy ezt az eredményt ismételje meg, a nyolcba való bejutás a bravúr kategóriába tartozna, de nem tartom lehetetlen küldetésnek.

Reméli, megtelik

Mint az köztudott, a koronavírus miatt zárt kapus összecsapásokat kellett rendezni tavaly a bajnokságban, így nem láthatták nézők Miskolcon az előző évadbeli csapatot.

– Csak bízni tudunk abban, hogy az új szezon már vírusmentes lesz, és nem kell semmilyen ezzel kapcsolatos intézkedéseket hozni – közölte Bachner András. – A klub megalakulása óta folyamatosan bővül a szurkolói háttér, nem egy alkalommal voltak telt házas mérkőzéseink, remélem, hogy ősztől ismét megtelnek majd az uszoda lelátói pólót kedvelő nézőkkel.

Sok-sok edzőmeccs

Az MVLC-sek számára ez a hét még amolyan rávezető időszak, a „komolyabb” munka a jövő héttől indul majd.

– Speciális volt a tavalyi évad olyan szempontból is, hogy a bajnokságot a pandémia miatt 2020 nyarán megelőzte a Magyar Kupa sorozat, így az ott megvívott meccsek számítottak felkészülési mérkőzéseknek – jelentette ki Kis István vezetőedző. – Most viszont visszatértünk a normál mederbe, vagyis szerveznünk kell felkészülési találkozókat, legalább tízet, tizenötöt. Vannak kialakult kapcsolataink, ezeket fogjuk megmozgatni, vélhetően ki fogunk utazni Nagyváradra, és elképzelhető, hogy megmérjük az erőnket a román bajnok Steaua Bukaresttel is. Természetesen emellett fontos, hogy az edzéseken meglegyen a megfelelő úszásmennyiség, a kondicionális állapot, valamint az egyéni képzésre is nagy hangsúlyt fektetünk.

Az élvonalbeli férfi vízilabda-bajnokság szeptember 8-án kezdődik, a sorsolást augusztus 10-én tartják meg Budapesten, a Magyar Vízilabda Szövetségben.

A PannErgy-MVLC keretéről

Régiek: Tomás Hoferica, Biros Barnabás, Vismeg Zsombor, Vismeg Botond, Lukás Seman, Sisán Balázs, Tamir Fried.

Újak: Krasznai Bendegúz (Debreceni VSE), Tőzsér Dávid (Debreceni VSE), Nagy Norbert (Debreceni VSE), Böröczky Marcell (FTC-Telekom), Várkonyi Ádám (FTC-Telekom), Sélley Rauscher Domonkos (VasasPlaket), Tanczer Tamás (Tatabányai VSE), Moravcsik Martin (Tatabánya VSE), Csiszár Boldizsár (Kaposvári VK).

Távoztak: Lukács Ábel (Hollandia), Lukács Dorián (Hollandia), Mizsei Márton (VasasPlaket), Magyar Márton (ZF Eger), Hornyák Olivér (Szentes), Méhész Kolos (Eszterházy Károly Egyetem SC), Berki Richárd (Szeged?).

(A borítóképen: Focival kezdték a felkészülést)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában