SVSE

2021.07.15. 09:15

Legközelebb átgondolnák

Az SVSE-nél egy teljesen új csapatot építenek, másra fektetik a hangsúlyt.

Molnár István

20210418 Sajóbábony fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország SAJÓBÁBONYI VSE - TISZAFÜREDI VSE NBIII férfi labdarúgó mérkőzés.

Forrás: ÉM

Fotó: Kozma István

Huszonnégy ponttal az utolsó előtti, 19. helyen végzett a labdarúgó NB III. Keleti csoportjában, az előző bajnoki évadban a Sajóbábonyi VSE csapata. A Miskolchoz közeli település alakulata számára ezen pozíció a búcsút jelentette a honi harmadik vonaltól. Az SVSE tehát ugyanúgy nem tudott megkapaszkodni ebben az osztályban, mint előzőleg, a 2018/2019-es szezonban, amikor is utolsóként, 16.-ként esett ki.

Debrecenben elveszítette

– Sajnos, azt kell mondjam, kudarc volt a mögöttünk hagyott bajnokság, így éltem, élem meg a búcsúnkat – vallotta be Hronyecz Norbert, az SVSE elnöke. – Pedig teljesen optimista voltam, amikor egy éve nyáron elkezdtük a munkát, amikor jöttek a játékosok, bíztam bennük, és a szakmai stábban is. Aztán menet közben több olyan dolog is közbejött, amelyekkel előzetesen nem számoltam. Mivel nagyjából tisztában voltam azzal, hogy a riválisok hol, milyen büdzsével dolgoznak, elmondható, hogy a csoport legkisebb költségvetésével indultunk neki a bajnokságnak, és mindez a szezon végéig érződött. De itt azt is hozzá kell tenni: a szponzorok és az önkormányzat teljes mértékben állták a szavukat. Aztán tavaly augusztusban Debrecenben volt egy furcsa meccsünk a DVSC tartalék ellen, amelyet 5–0-ra elvesztettünk, és ahol, úgy éreztem, a csapat elveszítette a lelkét. Ugyan még próbáltunk mindent megtenni annak érdekében, hogy sikerüljön bennmaradnunk, de igazából már csak szenvedtünk, a végére már teljesen elveszítettük a fonalat, minden téren. Az ősszel, 19 mérkőzést követően 17 pontunk volt, és mindössze 2 pontra voltunk a bennmaradó pozíciótól, a második 19 mérkőzésen azonban már csak 7 pontot sikerült gyűjtenünk.

Váltások a bennmaradásért

A SVSE-nél Vígh Ferenc kezdte egy éve a szakmai munkát, majd következett november közepétől az addigi asszisztens edző, Dávid Zoltán. Januárban visszatért a kispadra Vígh Ferenc, aztán április elején a Mészáros Ferenc (vezetőedző) – Szabados Tamás (szakmai igazgató) duó vette át a gárdát. Előbbi azonban nagyjából egy hónap után elköszönt a klubtól.

– Az őszi hajrában szükségszerűnek éreztem azt, hogy váltsunk, ezért vitte az utolsó pár mérkőzésen Dávid Zoltán a csapatot – fogalmazott Hronyecz Norbert. – Összességében az összes ezutáni döntést az vezényelte, hogy tegyek, tegyünk meg mindent a bennmaradás érdekében. Vígh Ferenc egyébként nem csak azzal segített, hogy újból vállalta a munkát, hanem azzal is, hogy 44 esztendősen párszor pályára is lépett. Azt, hogy Dávid Zoltánnal elváltak az útjaink, sajnáltam, mert úgy láttam, jól dolgozott. Vígh Ferenc másodszori szerepvállalásában láttam potenciált, ő újfent igyekezett olyan embereket hozzánk hozni az ismerősi köréből, akikkel el tudjuk érni a célt. Viszont a tavasz közepén ismét léptünk, szükségesnek éreztem a vérfrissítést. Mészáros Ferenc szerepvállalása biztatóan indult, talán egy-két győzelemmel elindulhattunk volna felfelé, de ezek elmaradtak. Mészáros Ferenc elhagyott bennünket, Szabados Tamás azonban maradt a süllyedő hajón, köszönjük neki, hogy befejezte az évadot. A felzárkózás elmaradásában – szerintem – az is közrejátszott, hogy a játékosok nem tudtak egy családias légkört kialakítani. Az sosem jó egy csapatsportban, ha valakik egymásra mutogatnak... Mindenkinek magába kell néznie, és a maga dolgával kell foglalkoznia, illetve azzal, ami a csapat feladata.

Az első felében

Az SVSE elnöke még az alábbiakat is hozzáfűzte:

– Ahogyan az előző búcsú fájt, úgy fájt ez is – ismerte be Hronyecz Norbert. – Nekem és még pár embernek szívügye az itteni foci, mi itt vagyunk, nem megyünk máshová, ezért minden negatív dolog jobban megérint. Lehet, sokan elítélnek engem és a klubot, de többnyire azok, olyanok mondják ezt, akiknek még nem sikerült eddig eljutniuk. Maradok, csinálom tovább, haladunk tovább az úton. Egy teljesen új, teljesen más csapatot építünk, másra fogjuk fektetni a hangsúlyt.

A SVSE a 2021/2022-es bajnokságot tehát a megyei I. osztályú bajnokságban kezdi, és az elnök elmondása szerint a cél az lesz, hogy legyenek majd benne a mezőny első felében.

– Ha bármikor jönne ismét az NB III.-as lehetőség, akkor azt nagyon át kellene gondolni. Azonban hangsúlyozom, jelenleg nem ez a cél, hanem hogy legyünk ott a jobbak között – zárta Hronyecz Norbert.


Két Turcsik

A sajóbábonyiak vezetője azt is elárulta, hogy az elkezdett nyári munkát Turcsik Zsolt szakmai igazgatóként, míg Turcsik Tamás vezetőedzőként koordinálja. Ők ízig-vérig sajóbábonyiak, s apáról, illetve fiáról van szó. Az SVSE-nek jelenleg 15 labdarúgója van, öten maradtak az előző szezon felnőttkeretéből, öten a fiatal korosztályba tartoznak, és ugyanennyien érkeztek már más kluboktól.

(A borítóképen: A bábonyiak elbúcsúztak a harmadik vonaltól)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!