Európa-bajnokság

2021.07.01. 09:15

Latinos és erőteljesebb focit játszók döntője?

A magyar–francia csoportmeccs volt a sportvezető életének legkatartikusabb élménye.

Berecz Csaba

Balázs Andrást, a megyei labdarúgó-szövetség egykori elnökét, a Miskolc Népkert Volán SE jelenlegi első emberét kérdeztük az Európa-bajnokságról.

– Azt hiszem, hogy ez az Eb más, mint az előzőek, egy bezárt korszak után nyitott a labdarúgás, és úgy érzékelem, hogy a nézők kiéhezett állapotban nézik a meccseket – mondta Balázs András. – Ennek ékes bizonyítéka volt az a találkozó, amelyen személyesen jelen tudtam lenni, a magyar–francia csoportmérkőzés. Koromnál és érdeklődésemnél fogva nagyon sok labdarúgómeccset láttam és éltem meg, de ilyen katartikus élményben még soha nem volt részem. Aki jelen tudott lenni ezen az összecsapáson, az biztos, hogy azzal mehetett haza, hogy jó magyarnak lenni. A hangulat elképesztő volt, aki látta ezt a találkozót, akár csak a tévé előtt ülve is, biztos, hogy egy életre szóló élményt szerzett. Az emlékek közé bevésődött magyar meccsek után kíváncsian várom, hogy akár a szövetségi kapitány, Marco Rossi, akár a játékosok számára mi lesz a jövő, a folytatás.

Spanyol, angol

Az egykori edzőnek, sportvezetőnek az egyenes kieséses szakaszt, a végjátékot is szóba hoztuk.

– Az Eb-n az erőviszonyok kiegyenlítettek, kiegyenlítődtek, és lehet, hogy a végjátékban kétféle stílus, a latinosabb és az erőteljesebb focit játszó csapatok képviselői kerülnek majd egymással szembe – mondta Balázs András. – Örülök annak, hogy – ha mondhatom így – a keleti blokk képviselői is ott vannak a nyolc között, gondolok itt a csehekre és az ukránokra. Utóbbiak szerintem a kapitányuk jó döntéseinek köszönhetően állnak még, Shevchenko számomra jó edzőnek tűnik, azon ritka kivételek egyike lehet, aki nemcsak labdarúgóként, hanem szakvezetőként is képes jó eredmények elérésére. Mindettől függetlenül én a spanyol és az angol együttes fináléba jutását várom, és azt remélem, hogy a döntő résztvevői olyan mérkőzést produkálnak, ami a bezártság és az ehhez kapcsolódó félelmek után az öröm forrása lesz. Bízom benne, hogy ez csodálatos játék, a labdarúgás feledteti velünk az elmúlt hónapok nehézségeit, és a hátralévő időszakban még több és még erősebb közösségi élménynek lehetünk részesei.

(A borítóképen: Balázs András)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában