futsal

2021.07.28. 14:30

Kialakulni látszik az idei futsalbajnokság mezőnye

A férfiak mezőnyében továbbra is ott lesznek a mádiak és az egyetemisták.

Molnár István

20210419 Miskolc fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország MEAFC - Mád férfi NBII futsal mérkőzés. képen: Timkó István, Kramcsák Dávid, Mészáros Balázs

Forrás: ÉM-Archívum

Fotó: Ádám János

A honi futsal második vonalában, az NB II.-ben, a férfiaknál két borsodi csapat képviselte a megyei színeket az előző, 2020/2021-es szezonban: a Mádi FC és a MEAFC Miskolc is a Keleti csoportban küzdött a pontokért, és az alapszakaszban a hegyaljaiak a nyolcadik, míg az egyetemisták a tizedik pozícióban végeztek. Ennek „köszönhetően” a rájátszásra mindkét együttes az alsóházba került. Itt további 8-8 mérkőzés várt a csapatokra, melynek végén a MEAFC a harmadik (összességében a kilencedik) helyet, a Mád pedig a negyedik (összességében a tizedik) helyet szerezte meg.

Két visszalépő

Az új, 2021/2022-es bajnokságra nemrég lejárt a határidő, és kialakulni látszik a 24 csapatos mezőny. Tavalyhoz képest lesz némi változás: ami biztos, hogy a Nyugati csoportból kiesett a Hidegkút, illetve a 5 Stars, míg a Keleti csoportból az USE Nyírség FC búcsúzott. A harmadosztály feljutói az Airnergy, a Rubeola, a DAFC Szeged, valamint a Studio Futsal Nyíregyháza. A Nyugati és Keleti csoport bajnoka, a TFSE, illetőleg a Kistarcsa feljutott az NB I.-be, míg a helyükre az élvonal két kiesője, a Dunaújváros és az Aramis érkezett. Keleten az előző évi 5. helyezett Kartal és a 7. Mezei-Vill Berettyóújfalu második csapata nem indul, így felszabadult két hely. Az első felkérés a legjobb fel nem jutó csapaté, a Bodon Péter FC-é volt, amely élt is a lehetőséggel. Utána a legjobb kieső 5 Stars következett, azonban ők nem vállalták az indulást, így a Sárvár előtt nyílt meg az ajtó, hogy elinduljon az NB II.-ben – és úgy néz ki, el is fogadja a felkérést.

A lebonyolítás továbbra sem változik: mindkét csoportban tehát 12-12 csapat indul, a 22 fordulós alapszakasz után következik majd a rájátszás, ahol kettéválik a mezőny, így lesz felső hat gárda és az alsó hat együttes. A rájátszás végén, az alsóházban az utolsó két helyezett klub kiesik, míg a felsőházak bajnokai feljutnak, a második helyezettek pedig osztályozót játszanak az NB I. utolsó két helyezettjével.


A tények

A férfi Keleti csoport lehetséges mezőnye: Rubeola, Bodon Péter FC Pétervására, Csenger Futsal, Energia SC Gyöngyös, Kincsem Futsal, Maglódi TC, Nyírbátori SC, Mádi FC, MEAFC Miskolc, DAFC Szeged, Studio Futsal Nyíregyháza, Airnergy FC.


Futsal: tavaly egy megyei

A harmadik vonalra, az MLSZ-központ által kiírt és hét megye által szervezendő 2021/2022-es férfi felnőtt regionális futsalbajnokság(ok)ra augusztus 2-ig lehet nevezni. A Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye együtteseiből álló bajnokságot a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei igazgatóság szervezi. A legutóbbi évadban ebben a pontvadászatban a Balla Bau Team Cigánd SE csapata szerepelt.

(A borítóképen: Továbbra is lesz MEAFC – Mád csata az NB II.-ben)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!